« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
'SIGURNOSNI' INTERESI

Rusi na granicama gruzijskih separatističkih regija

Rusija je jučer potpisala petogodišnji ugovor o obrani granica Južne Osetije i Abhazije.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Rusija

,

Gruzija

,

granice

,

Abhazija

,

Južna Osetija

Ruski graničari su u subotu zauzeli položaje na granicama gruzijskih separatističkih regija u sklopu sporazuma potpisanih u četvrtak, navela je ruska agencija Interfax pozivajući se na vojne dužnosnike i specijalne službe.

"Postrojbe ruskih graničara u Južnoj Osetiji su zauzele položaje na granici", rekao je šef regionalne oblasti FSB (specijalne službe, bivši KGB) Nikolaj Lisinski, prenosi Interfax.

U Abhaziji su postrojbe graničara stigle u pogranično područje odmah nakon potpisivanja sporazuma u Kremlju, rekao je Anatoli Zajcev, šef glavnog stožera Abhazije, koji je dodao da će graničari vrlo skoro zauzeti ostala područja granice.

Rusija je u četvrtak s gruzijskim pobunjenim pokrajinama Južnom Osetijom i Abhazijom potpisala ugovor koji će Moskvi omogućiti da idućih pet godina brani granice tih dvaju područja.

"U interesu sigurnosti Ruske Federacije Južna Osetija će zaštitu svoje granice povjeriti Rusiji dok ne ustroji vlastitu graničnu službu", ističe se u ugovoru koji je potpisan u Kremlju u nazočnosti ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva.

Abhazija, drugo pobunjeno područje, potpisala je s Moskvom sličan ugovor koji isto vrijedi pet godina. (hina/metro-portal)

02.05.2009. 15:19:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh