« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
2. godišnjica

Svijet još uvijek traži Maddie McCann

Oprah Winfrey angažirala stručnjake koji su nacrtali novi foto-robot dvije godine starije djevojčice

(www.dailymail.co.uk)
Više o

Madeleine McCann

,

Nives Celzijus

,

Maddie McCann

Prošlo je točno dvije godine od nestanka Madeleine McCann u portugalskom odmaralištu. Slučaj koji je punio novine, zaintrigirao javnost, optužio pa razriješio krivnje roditelje djevojčice, izazvao tolike komentare, policijske istrage, potrage vidovnjaka, još uvijek nije riješen.

Djevojčicu su roditelji ostavili da spava u hotelu i otišli na večeru. Kad su se vratili, nije je bilo. Prvi sumnjivci bili su roditelji, ugledni britanski liječnici, a kasnije su sve tužbe odbačene.

Djevojčica je navodno viđena nekoliko puta, čak i u Poreču - napali su i Nives Celzijus da je njen mali sin zapravo Maddie, ali sve su dojave bile lažne.

Najnovije šokantno otkriće objavio je Daily Star. Britanske novine pišu o šokantnom otkriću u slučaju otmice malene Madeleine McCann, u kojem je otkriveno kako je policija u istrazi napravila još jedan katastrofalan propust. Naime, tijekom istrage i potrage za nestalom djevojčicom, zahtjev nepoznatog muškarca za otkupninom od jedan milijun funti, u razmjenu za život male tada četverogodišnje Maddie, policija je jednostavno ignorirala, piše Daily Star.

Taj je muškarac nazvao člana osoblja Ocean Club odmarališta u portugalskom gradu Praia da Luz, gdje su McCannovi bili na ljetnom odmoru. Da stvar bude još gora, u glasovnoj poruci ostavljenoj tom djelatniku, čije se glas djeteta koje govori na engleskom jeziku u pozadini.

Sve što je policija napravila, bilo je da su pratili buduće pozive na taj mobitel, no nepoznati muškarac više nikad nije nazvao. Ova nevjerojatna informacija u javnost je izašla jučer, kao dio novog izvješća kriminologa Marka Williamsa-Thomasa, bivšeg britanskog detektiva koji je radio na slučaju nestanka djevojčice od samog početka, 3. svibnja 2007. godine.

Dodao je kako vjeruje da je Maddie oteta odmah nakon što se probudila u apartmanu i krenula potražiti roditelje, ali njegovo izvješće ima i tužan zaključak, a taj je kako je nesretno dijete već odavno mrtvo. Svoje izvješće poslao je i roditeljima djevojčice, 41-godišnjoj Kate i 40-godišnjem Gerryju McCannu, no oni su ga odbili komentirati.

02.05.2009. 13:48:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh