« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PROTIV AUTOKRACIJE

Rusi automobilima prosvjedovali protiv Putinove vladavine

Prosvjednici su vozila okitili bijelim vrpcama, bijelim balonima ili običnim bijelim vrećicama - u boji pokreta protiv vlasti, te su napravili konvoj, napravivši kaos na moskovskim ulicama

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

Vladimir Putin

,

prosvjedi u Rusiji

Tražeći slobodne izbore i izražavajući nezadovoljstvo premijerom Putinom, više stotina Rusa automobilima je prosvjedovalo u središtu Moskve, prenosi Hina.

Prosvjednici su vozila okitili bijelim vrpcama, bijelim balonima ili običnim bijelim vrećicama - u boji pokreta protiv vlasti, te su napravili konvoj, napravivši kaos na moskovskim ulicama, izvijestili su dopisnici AFP-a iz Moskve.

Akciju su nazvali "Bijeli prsten", a putem društvenih mreža organizirali su je članovi pokreta koji djeluje pod nazivom "Liga birača", osnovanog kako bi mobilizirali Ruse da ne glasuju za Putina na predsjedničkim izborima. Grupu vode novinari, blogeri, pisci, umjetnici..... Prolaznici su pozdravljali prosvjednike mašući im bijelim rupcima.

Novo okupljanje oporbe predviđeno je 4. veljače u središtu Moskve. Organizatori očekuju okupljanje najmanje 50.000 osoba.

29.01.2012. 18:25:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh