« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
čeka se kazna

Rončević prvi zviždač među vladajućima?

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo odluku je donijelo na zahtjev DORH-a koji je završio istragu protiv bivšeg ministra

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

USKOK

,

Berislav Rončević

,

DORH

,

Andrija Hebrang

,

Mandatno-imunitetno povjerenstvo

,

afera kamioni

,

Ivo Bačić

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora jednoglasno je danas parlamentu predložilo da skine imunitet HDZ-ovom zastupniku i bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću, kako bi se protiv njega mogao pokrenuti sudski postupak, odnosno podignuti optužnica zbog nezakonitosti u nabavi vojnih kamiona 2004., javljaju mediji.

Rončevića i njegovog bivšeg pomoćnika Ivu Bačića sumnjiči se da su kupujući vojne kamione za Ministarstvo obrane na temelju izravne pogodbe s tvrtkom Eurokamion, državni proračun oštetili za najmanje 10 milijuna kuna.

MIP je ovu odluku donijelo na zahtjev Državnog odvjetništva, nakon što su DORH i Uskok završili istragu.

Državno odvjetništvo nakon ovakve odluke više nema razloga da protiv bivšeg ministra ne podigne optužnicu, a Rončevića i Bačića bi se moglo teretiti za najteži oblik kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti.

Ove najnovije vijesti bude nadu da bi se afera kamioni nakon pet godina mogla razriješiti. Još u svibnju ove godine HDZ-ov dio saborskog povjerenstva, na čelu s Andrijom Hebrangom, tvrdio je da je nabava bila zakonita.

15.10.2009. 14:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh