« Putovanja
objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana
STVARNO?

Romantika u brojkama 2023

Valentinovo je pred vratima, a nama je to odlična prilika da otkrijemo koji su najromantičniji gradovi u Hrvatskoj, tko od naših putnika najčešće putuje, a tko to sve plaća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

romantika

,

brojke

Bliži nam se odlazak po čestitke, pokoju čokoladicu i cvijeće. 

Koje su najromantičnije destinacije u Hrvatskoj?

Rezultati su pokazali da parovi najčešće putuju u Zagreb, Split, Zadar, Šibenik i Rijeku.

Pogledamo li najromantičnije destinacije, vidimo da i žene i muškarci odabiru iste lokacije za uživanje sa svojom boljom polovicom. Zagreb, Split i Zadar su najpopularnije destinacije za romantičan provod, s tim da žene nešto više preferiraju Split, a muškarci Zadar.

Muškarci preferiraju ljetna putovanja, dok žene preferiraju zimska. Najčešće se putuje u prosincu i kolovozu. Podatak koji nas je malo iznenadio jest da je upravo veljača mjesec u kojem se najmanje putuje! Čini se da Valentinovo najviše volimo slaviti kod kuće.

Tko su najromantičniji Hrvati i Hrvatice?

Od ukupnog broja naših parova, najčešća imena putnica koja idu na romantična putovanja su Ana, Ivana i Marija. Među muškim imenima najviše se spominju Ivan, Marko i Josip.

S druge strane, ako pogledamo tko plaća putovanja, najromantičnije žene su Kristina, Ivana i Martina. Najromantičniji muškarci koji plaćaju najviše putovanja su Mario, Dominik i Bruno.

Uz to, zanimalo nas je još nešto - kojim ženama muškarci najčešće plaćaju putovanja, a kojim muškarcima žene najčešće plaćaju?

Muškarci najčešće plaćaju ženama koje se zovu Nika, Lana i Dora. S druge strane, žene najčešće poklanjaju putovanja Lovri, Davidu i Anti.

Tko Hrvaticama plaća putovanja?
Generalno, kada pogledamo tko najviše plaća putovanja, vidimo da 67% putovanja plaćaju žene, a 33% putovanja plaćaju muškarci.

Može se reći da su najčešće žene te koje organiziranju putovanja autobusom. Je li razlog tome to što žene više vole organizirati putovanja, to što su muškarci češće zaduženi za rezrviranje smještaja, ili nešto treće, možemo se samo pitati.

09.02.2024. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.02.2024. 09:08
    hehe yes
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh