« Metro World News
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
Vanessa Rousso

Rođena sam gladna

Ekskluzivni intervju s najpoznatijom svjetskom profesionalnom igračicom pokera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MWN)
Više o

texas hold'em

,

Vanessa Rousso

,

profesionalni poker

Vanessa Rousso najpoznatija je žena u svijetu pokera. Kćer francuskog poslovnog čovjeka i američke psihologinja upravo proživljava svoju najuspješniju godinu za zelenim stolom.

Uz poker, Lady Maverick ima i druge interese. Ranije ove godine izašla je kao model u najpoznatijem izdanju Sports Illustrateda, kultnom Swimsuit editionu i otvorila je školu pokera Big Sliks boot camp na Floride. Metro je dobio ekskluzivni intervju s ovom članicom Team Pokerstarsa.

P: Diplomirali ste na jednom od najprestižnijih američkih sveučilišta. Kako to da ste se odlučili za neizvjestan život profesionalnog igrača pokera?

O: Mogu zaraditi više pokerom nego da sam partner u odvjetničkoj tvrtki, prema tome izbor je bio lagan. Mogla sam imati uspješnu odvjetničku karijeru, no ne bi bila ni približno sretna kao što sam sad. Vodim slobodan život, putujem cijelim svijetom i za to samo trebam igrati dobro. Kad sam prvi put sjela za zeleni stol, osjećala sam se kao kod kuće.

P: Kako su vaši roditelji komentirali odabir karijere?

O: Nisu me baš razumjeli. Bila sam štreberica, dobila sam stipendiju od Sveučilišta Duke, koje je četvrto rangirano sveučilište u SAD. Studirala sam četverogodišnji gospodarski smjer, kako bi jednog dana završila na Wall Streetu. No, kako sam diplomirala za dvije i pol godine, upisala sam i studij prava u Miamiju. Roditelji su bili vrlo ponosni na mene, tako da kada sam počela igrati poker, to je bilo kao grom iz vedra neba.

P: Nije li poker previše jednostavan za vas?

O: Poker izgleda vrlo jednostavno, no to je zapravo prilično složena igra. Ima matematički, ljudski i strateški aspekt u sebi, a kako se i konkurencija neprestano usavršava, morate i vi. Igram poker već četiri godine i zaradila sam preko tri milijuna dolara. Unatoč svemu tome, prošli sam tjedan doživjela prosvjetljenje razmišljajući kako sam loše igrala prošle godine. To je kontinuirani proces koji nema kraja.

P: Zvuči iscrpljujuće ...

O: Pa, moj hobi je učenje novih stvari. Možda se odlučim oprobati u Hollywoodu, imala sam nekih glumačkih ponuda. Nemam pojma o tome, no svejedno ćete čuti više o tome krajem godine. Ipak, sigurna sam da će poker uvijek biti dio mog život


Piše: Dave van Aken/MWN Holland
30.07.2009. 12:33:10
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    PokerAS
    14.09.2010. 22:18
    prava pička ne izgleda baš tako neuhranjena
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh