« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ALEMANNOV RAT

Rimski gradonačelnik objavio rat grafitima i psećem izmetu

Nove odredbe za ispisivanje grafita, bacanje smeća, ali i postavljanje reklamnih letaka nalažu povisivanje kazni na skupe europske standarde

(Getty Images)
Više o

grafiti

,

Rim

,

kazne

,

Gianni Alemanno

,

bacanje smeća

Rimski gradonačelnik Gianni Alemanno odlučio je objaviti rat grafitima i psećem izmetu te je u ponedjeljak pozvao redarstvene snage da počnu primjenjivati predviđene sankcije koje "ne smiju biti mrtvo slovo na papiru, već se moraju provesti u djelo".

"Svi moramo uložiti puno truda kako bismo primijenili te kazne čiji se iznos uklapa u europski prosjek", dodao je Alemanno, pišu talijanske novine.

Po novim odredbama gradskih vlasti za autore grafita predviđa se kazna do 500 eura, ali i za one koji bacaju smeće na ulicu ili stavljaju reklame ispod brisača automobila.

Točnije, kaznom od 500 eura kaznit će se autori grafita na zaštićenim kulturnim spomenicima i zgradama, a s 300 eura natpisi na stambenim zgradama, prijevoznim sredstvima i prometnim znakovima.

Što se tiče bacanja smeća, kazne će se kretati od 50 eura za ambalažu ostavljenu na javnoj prometnici do najviše 500 eura za ekološki opasniji otpad kao što su rabljeno motorno ulje i baterije.

Napokon, onome tko ne pokupi izmet svog psa prijeti kazna od 250 eura. (hina/metro-portal)

08.02.2010. 19:37:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh