« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Riješite se stalnog umora uz par trikova

Ne postoji bez razloga na poslu pauza - oni koji je ne koriste jer misle da će tako brže napraviti neki posao griješe, jer umorni rade puno sporije nego odmorni,

Ako ovako izgledate na poslu ...
Ako ovako izgledate na poslu ... (Shutterstock)
Više o

umor

,

savjeti

,

loše navike

,

stalni umor

Umor je prilično nezgodna stvar, pogotovo ako nas savladava već u ranim poslijepodnevnim satima i jedva držimo oči otvorene do kraja radnog dana?

U najvećem broju slučajeva radi se o lošim navikama koje nam sišu energiju i čine nas neproduktivnim, pa evo nekoliko savjeta kako ih se riješiti.

Primjerice, nered na radnom mjestu i u domu guši ljudi, kaos zahtijeva previše pažnje i ubrzo postajete umorni. Recept za uspjeh i odmor - pospremite jednom sve kako treba, nakon toga samo trebate održavati red.

Nadalje, ne postoji bez razloga na poslu pauza - oni koji je ne koriste jer misle da će tako brže napraviti neki posao griješe, jer umorni rade puno sporije nego odmorni, pa je rezultat - pospanost, a ne učinkovitost.

Uz to, oni koji detaljno prate sve vijesti, nevažno jesu li na TV-u ili postovi frendova na Facebooku pod snažnim su stresom da će nešto propustiti, što cijedi energiju i vrlo brzo vas ostavlja u crvenom.

Da ne zaboravimo, i držanje također ima veze s umorom - ako sjedite pogrbljeno ili se loše držite mozak slabije radi i pun je negativnih misli. Ako ne vjerujete, isprobajte - pozorno pratite kako se držite i nastojte stajati i sjediti ravno.

Za kraj, ako ste izbacili ugljikohidrate (jer ste, eto, debeli) iz prehrane i fali vam magnezija, i jedno i drugo učinit će vas umornim.

11.03.2016. 15:32:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh