« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

5 stvari koje ne smijete raditi na dijeti

Dijeta obično kreće impulzivno, bez pripreme i razmišljanja o nabavci svih potrebnih namirnica i jelovniku kojeg ćemo se pridržavati

Kako do vitke linije
Kako do vitke linije (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

najbolja dijeta

Dijeta bi trebala biti zapravo prilagođen način prehrane koji vam u potpunosti odgovara, jer tek u tom slučaju imate šanse za skidanje viška kilograma i, što je još važnije, zadržavanje dostignute linije.

No, kako biste došli u tu fazu, potrebno je izbjegavati neke uobičajene pogreške koje ljudi rade na dijetama, pa evo 5 najvećih:

Izbaciti masti- zbog stare zablude kako su masti glavni krivac za debljanje, mnogi na dijeti unose premalo masnih kiselina koje su esencijalni nutrijent u prehrani te su važne za funkcioniranje organizma, između ostaloga i za neke procese koji pospješuju mršavljenje, stoga nemojte zaboraviti na unos zdravih masnih kiselina iz namirnica poput ribe, maslinovog ulja, orašastih plodova i sl.

>> DASH dijeta je ponovno najbolja dijeta na svijetu >>

Jesti premalo- jedna od najčešćih pogrešaka na dijeti. Kako biste se riješili viška kilograma morate jesti manje, ali ne i premalo. Ekstremne dijete mogu dovesti do negativnih hormonalnih promjena koje će znatno usporiti ili čak zaustaviti dijetu, a gotovo uvijek doći će do jo-jo efekta, vrlo brzog povratka izgubljenih kilograma. Dijetu započnite malim deficitom pa postepeno smanjujte unos hrane i pratite napredak.

>> Riješite test i pronađite idealnu dijetu za svoj tip osobnosti >>

Jesti premalo proteina- cilj svake dijete je razgradnja masnih naslaga, a pri tom treba što više očuvati aktivno tkivo- mišiće. Upravo će adekvatan unos proteina sačuvati mišiće od razgradnje, a osim toga proteinske namirnice stvaraju duži osjećaj sitosti što će uvelike olakšati dijetu.  

>> Najbolja dijeta na svijetu je ... >>

Ne jesti puno povrća- vitamini i minerali su nam svakodnevno potrebni, a svaka bi dijeta trebala omogućiti unos raznolikog voća i povrća kako bi se zadovoljile dnevne potrebe za njima. Uz to, povrće i voće važan su izvor vlakana kojih na dijeti manjka zbog manjeg unosa ugljikohidratnih namirnica, pa je na dijeti izrazito važno jesti raznoliko voće i povrće.

Piti sve- mnogi zaboravljaju da puno kalorija možemo unijeti i u tekućem obliku, pa tako paze na svaku namirnicu na tanjuru, ali ne i na ono što je u čaši. Na dijeti je najbolje većim dijelom piti samo vodu, eventualno čajeve i kavu bez dodataka. Nemojte zaboraviti da ste na dijeti i vodite računa o svemu što pijete. 

11.03.2016. 17:25:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh