« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Riješite se stalnog umora promjenom navika

Ako spadate u one koji se bude i liježu umorni, bit će da nešto u životu radite krivo, a to bi mogle biti neke od odvih stvari

Spavate otvorenih očiju na poslu? Evo zašto je tome tako ....
Spavate otvorenih očiju na poslu? Evo zašto je tome tako .... (Shutterstock)
Više o

umor

,

razlozi

,

stalni umor

Umor vas savladava već u ranim poslijepodnevnim satima i jedva držite oči otvorene do kraja radnog dana? Nema vam druge nego promijeniti neke navike koje vam očito škode, a evo par njih koje nam jednostavno isišu svu energiju.

Recimo, oni koji detaljno prate sve vijesti, nevažno jesu li na TV-u ili postovi frendova na Facebooku pod snažnim su stresom da će nešto propustiti, što cijedi energiju i vrlo brzo vas ostavlja u crvenom.

Zato na poslu postoji pauza. Oni koji je ne koriste jer misle da će tako brže napraviti neki posao griješe, jer umorni rade puno sporije nego odmorni, pa je rezultat - pospanost, a ne učinkovitost.

Nered na radnom mjestu i u domu guši ljudi, kaos zahtijeva previše pažnje i ubrzo postajete umorni. Recept za uspjeh i odmor - pospremite jednom sve kako treba, nakon toga samo trebate održavati red.

Držanje također ima veze s umorom - ako sjedite pogrbljeno ili se loše držite mozak slabije radi i pun je negativnih misli. Ako ne vjerujete, isprobajte - pozorno pratite kako se držite i nastojte stajati i sjediti ravno.

Za kraj, ako ste izbacili ugljikohidrate (jer ste, eto, debeli) iz prehrane i fali vam magnezija, i jedno i drugo učinit će vas umornim.

08.05.2015. 14:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh