Metro-portal.hr

objavljeno 08.05.2015. 14:08:00
SAVJETI

Riješite se stalnog umora promjenom navika

Ako spadate u one koji se bude i liježu umorni, bit će da nešto u životu radite krivo, a to bi mogle biti neke od odvih stvari

Spavate otvorenih očiju na poslu? Evo zašto je tome tako ....
Spavate otvorenih očiju na poslu? Evo zašto je tome tako .... (Shutterstock)

Umor vas savladava već u ranim poslijepodnevnim satima i jedva držite oči otvorene do kraja radnog dana? Nema vam druge nego promijeniti neke navike koje vam očito škode, a evo par njih koje nam jednostavno isišu svu energiju.

Recimo, oni koji detaljno prate sve vijesti, nevažno jesu li na TV-u ili postovi frendova na Facebooku pod snažnim su stresom da će nešto propustiti, što cijedi energiju i vrlo brzo vas ostavlja u crvenom.

Zato na poslu postoji pauza. Oni koji je ne koriste jer misle da će tako brže napraviti neki posao griješe, jer umorni rade puno sporije nego odmorni, pa je rezultat - pospanost, a ne učinkovitost.

Nered na radnom mjestu i u domu guši ljudi, kaos zahtijeva previše pažnje i ubrzo postajete umorni. Recept za uspjeh i odmor - pospremite jednom sve kako treba, nakon toga samo trebate održavati red.

Držanje također ima veze s umorom - ako sjedite pogrbljeno ili se loše držite mozak slabije radi i pun je negativnih misli. Ako ne vjerujete, isprobajte - pozorno pratite kako se držite i nastojte stajati i sjediti ravno.

Za kraj, ako ste izbacili ugljikohidrate (jer ste, eto, debeli) iz prehrane i fali vam magnezija, i jedno i drugo učinit će vas umornim.

08.05.2015. 14:08:00
http://metro-portal.hr/rijesite-se-stalnog-umora-promjenom-navika/91619/