« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
MLJAC?!

Riješite se posljedica prejedanja

Ako ste pretjerali s blagdanskim delicijama, a to se dogodilo gotovo svakome tko ih je mogao iznijeti na stol, evo par savjeta kako se lakše riješiti cigle u želucu

Kako vratiti tijelo u normalu
Kako vratiti tijelo u normalu (DeviantArt)
Više o

savjeti

,

posljedice

,

blagdansko prejedanje

Blagdansko prejedanje ima neugodne posljedice, naravno - osjećate se kao da ste progutali ciglu, bezvoljni ste i apatični, sve vam je teško ...

Neki će u takvim trenucima posegnuti za alkoholom "da naprave mjesta", no i to nije najsretnije rješenje, dapače, može izazvati još gore posljedice. Stoga, evo tri savjeta nutricionista kojih bi se trebali držati.

Ne preskačite doručak - ma kako grozno ovo zvučalo, vašem tijelu treba svježe energije, naročito na početku dana, stoga obavezno pojedite lagani doručak pun proteina koji će vas osvježiti, dati dovoljno energije do ručka i spriječiti vas da u prolazu grickate kolače.

Pijte puno vode - tijelo se mora na neki način očistiti, a voda je idealna za to. Prije spavanja popijte veliku čašu vode, a odmah nakon buđenja napravite isto kako biste pokrenuli metabolizam. Tijekom dana, čim osjetite glad, prvo je utažite velikom čašom vode, pa tek nakon petnaestak minuta odlučite jeste li zapravo gladni ili ste samo bili žedni.

Osvježite se - najlakše je to napraviti energičnom jutarnjom šetnjom poslije tuširanja i doručka. Svježa i mirisna odjeća, svjež zrak i brže kolanje krvi po tijelu podići će vam energiju i isprazniti želudac.

26.12.2015. 17:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh