« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Riječi zbog kojih ispadate nepristojni

Komunikacija je osjetljiva stvar, bila ona uživo ili preko raznih poruka, a ove tri riječi trebali bi upotrebljavati što manje kako vas ne bi doživljeli kao nepristojne

Zapravo je riječ koja djeluje prilično nepristojno
Zapravo je riječ koja djeluje prilično nepristojno (Shutterstock)
Više o

komunikacija

,

pristojnost

,

nepristojnost

,

ja

,

zapravo

,

sorry

Riječi vam se možda čine nevinima, no ako ih koristite u pogrešnom kontekstu, vrlo lako vas sugovornik može doživjeti kao nepristojnu osobu i pronaći razlog za prestanak suradnje.

Moglo bi vas začuditi o kojim se riječima radi - sve su normalne, svakodnevne i ne razmišljamo o njihovoj upotrebi.

Recimo, ja - svi znaju da kad nabrajamo sebe trebamo staviti na zadnje mjesto, no jednako tako trebamo biti vrlo oprezni kad je koristimo u poslovnom kontekstu u prilikama u kojim predstavljamo tvrtku. U poslovnom okruženju mi, tvrtka i slično puno bolje i ozbiljnije zvuče.

Sorry - svi smo već navikli na ovu ispriku koja se, u stvarnosti, ne doživljava tako već kao usputna primjedba koja treba poslužiti da se razgovor nastavi. Kad se stvarno trebate i želite ispričati, koristite lijepu domaću riječ oprosti/te.

Zapravo - ako ovu riječ koristimo u e-mailu, na drugoj strani komunikacije može lako biti osoba koja će to shvatiti kao ispravljanje njegovih navoda. Stoga, izbjegavati u širokom luku.

Samo malo više pažnje pri formuliranju rečenica odvest će vas puno dalje, pripazite malo.

31.08.2015. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh