« Svijet
objavljeno prije 10 godina
PREDSJEDNIČKA KANDIDATURA

Rick Perry najizgledniji za republikanskog kandidata

Perry vodi među registriranim republikanskim biračima i republikancima naklonjenim nezavisnim biračima s 29 posto potpore ispred Mitta Romneya, Rona Paula te Michelle Bachmann

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

republikanci

,

Rick Perry

Prema provedenom istraživanju javnog mijenja i raspoloženja američkih birača, Rick Perry, guverner Teksasa, najizgledniji je kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju na izborima 2012. godine, prenosi Hina.

Prema istraživanju Gallupa objavljenom u srijedu, Perry vodi među registriranim republikanskim biračima i republikancima naklonjenim nezavisnim biračima s 29 posto potpore, a slijede bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney sa 17 posto, kongresnik Ron Paul iz Teksasa s 13 posto i kongresnica Michele Bachmann iz Minnesote s 10 posto glasova. Ostali republikanski kandidati dobili su manje od pet posto glasova.

U srpanjskoj anketi Gallupa, provedenoj prije nego što se Perry službeno uključio u utrku, Romney je vodio s 23 posto glasova, a slijedio ga je Perry s 18 posto.

Nova anketa provedena je telefonski od 17. do 21. kolovoza na nacionalnom uzorku od 1.040 birača, a ima marginu greške od plus ili minus 4 posto.

25.08.2011. 14:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh