« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NESLAVNI REKORDER

Muškarac iz BiH državi duguje 11.000 eura za prometne prekršaje

z25-godišnjak je do sada zaradio čak 107 prekršajnih prijava, za što su mu određene kazne u ukupnom iznosu od 23 tisuće i 800 konvertibilnih maraka

Fotografija vijesti
Više o

BiH

,

prometni prekršaji

,

prekršajna prijava

Ivan Zadković iz Banja Luke apsolutni je rekorder u broju prekršajnih prijava zbog prekršaja u prometu, čiji se iznos u nekoliko godina popeo do vrtoglavih 11.000 eura, prenosi Hina.

Zadković, kojemu je tek 25 godina, nikada nije položio vozački ispit, no to mu nije smetalo da godinama vozi iznajmljene automobile i motocikle pri čemu je napravio brojne prometne prekršaje. Do sada je tako "zaradio" čak 107 prekršajnih prijava, za što su mu određene kazne u ukupnom iznosu od 23 tisuće i 800 konvertibilnih maraka. Uz sve to nakupio je toliko kaznenih bodova da u BiH nikada neće moći polagati vozački ispit.

Sukladno zakonskim odredbama država bi Zadkoviću kazne mogla naplatiti tako što bi mu zaplijenila imovinu, no problem je u tome što on ne posjeduje ništa što bi bilo upisano na njegovo ime. Stoga će kazne za počinjene prekršaje morati "platiti" tako što će odležati 238 dana u zatvoru.

Zadkoviću to, međutim, neće biti i prvi susret sa zatvorom, jer mu je sud u Banjoj Luci 2008. godine već odredio zatvorsku kaznu od godinu i pol zbog nasilničkog ponašanja, a uz to mu je izrekao i novčanu kaznu od tri i pol tisuće KM, podsjećaju "Nezavisne novine".

25.08.2011. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh