« Seks
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MANJAK INTIMNOSTI

Recesija odgovorna za sve više problema u spavaćoj sobi

Zamijetili ste da vam je u zadnje vrijeme seksualni život u totalnoj "banani"? Za nedaće u ljubavnom životu kriva je recesija

Fotografija vijesti
Više o

recesija

,

ljubav

,

seks

,

seksualni život

,

muškarci i žene

,

financijski problemi

Većina će reći da im nije potreban neki specifični dan u godini da pokažu koliko im je stalo do voljenih osoba ali mnogi baš na Valentinovo, Dan zaljubljenih, vide idealnu priliku da rasplamsaju strasti u vezi, no novo istraživanje pokazuje da bi to mogao biti uzaludan trud.

Naime, anketa časopisa Good Housekeeping, u kojoj je sudjelovalo više od tisuću osoba, pokazala je da stres i umor uzrokovani recesijom te manjak inovativnosti u krevetu negativno utječu na naš ljubavni život.

Više od 25 posto ispitanika izjavilo je da ove godine rjeđe vode ljubav nego u isto ovo vrijeme lani, dok žene krive umor muškarci za manjak libida optužuju financijske probleme. Ako se tome još pridoda duže radno vrijeme, briga o djeci te vođenje kućanstva nije ni čudo što seks više nije prioritet.

"Kada se stiša hormonski vatromet s početka veze, seks postaje još važniji za održavanje zdravog odnosa između partnera, no on je prvi koji se gurne u drugi kadar kada na scenu nastupe obiteljske i poslovne obaveze", kaže Linda Kelsey, voditeljica istraživanja.

Studija, odnosno anketa, također je pokazala da četvrtina ispitanih muškaraca smatra kako su njihove partnerice u proteklih godinu dana izgubile želju za seksom, dok 15 posto žena tvrdi isto za svoje partnere. No, preko 91 posto anketiranih tvrdi kako ih njihovi partneri još uvijek privlače što je jasna indikacija da su za manjak "akcije" krivi neki izvanjski faktori.

"Kada smo pod stresom naša tijela proizvode stresne hormone koji mogu izrazito negativno utjecati na naš želju za seksom", kaže Paula Hall, savjetnica za odnose u vezama.

Paula Hall tvrdi da na žensku želju za seksom utječe kombinacija umora, raspoloženja i manjka sna, dok muškarce velika količina testosterona može nakratko oraspoložiti za vođenje ljubavi.

"Muškarci imaju i do 40 puta više testosterona nego žene što im omogućava da unatoč fizičkom umoru zadrže želju za seksom", smatra Paula Hall, te nadodaje da bi parovi trebali sve životne probleme ostaviti izvan spavaće sobe i fokusirati na činjenicu da je seks potpuno besplatan.

14.02.2012. 14:29:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZAKS
    14.02.2012. 15:10
    pobogu zar i tamo? uh, gadna je ta recesija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh