« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina
RECEPTI

Recepti za brze torte

Zadivite obitelj i prijatelje s ukusnim, osvježavajućim tortama koje ste pripremili bez pečenja

Torta je uvijek dobrodošla na stolu
Torta je uvijek dobrodošla na stolu (Free Digital Photos)
Više o

fini recepti

,

torta

,

deserti

,

brze torte

Ne traže sve torte višesatnu pripremu. Isprobajte neke od sljedećih ukusnih i zdravih recepata za brze torte koje možete "stvoriti" u sat vremena. Javite nam u komentarima koja je najbolja.

Torta s malinama i cappuccinom

Sastojci: 200 g dvopeka, 125 g maslaca, 2 pakiranja instant cappuccina, 130 g smeđeg šećera, 18 listova želatine, 4 limete, 650 g malina, 100 g šećera u prahu, 500 g mascarponea, 400 g jogurta, 100 ml slatkog vrhnja, 2 žlice pistacija.

Savjet: Ako želite da torta bude još brže gotova, stavite ju na pola sata u zamrzivač. Otopljenu želatinu prvo uvijek pomiješajte s 3-4 žlice kreme, a tek nakon toga ju zamutite s ostatkom smjese.

Priprema 60 minuta: Samljeti dvopek, dodati rastopljeni maslac i prah za cappuccino te 2 žlice šećera. Pomiješati i ravnomjerno rasporediti po okruglom limu za torte. Želatinu otopiti u vodi, iscijediti limete, naribati koricu i oprati maline (50 g ostaviti sa strane za dekoraciju). Miksati maline i šećer u prahu u soku od limete dok se ne napravi kaša. U drugoj posudi izmiješati mascarpone, jogurt, ostatak smeđeg šećera i korice limete. Na kraju dodati kašu od malina. Polako umiješati želatinu. Smjesu preliti preko prvog sloja od dvopeka. Ostaviti da stoji u hladnjaku dok se smjesa ne stvrdne. Ukrasiti malinama i pistacijama.

Alternativni tiramisu

Sastojci: 150 g piškota, 50 ml likera od kave, 100 ml espressa ili jake kave, 150 g bijele čokolade, 4 listova želatine, 600 g sirnog namaza, 50 ml desertnog vina Marsala, 30 g šećera i 2 žlice kakaa.

Priprema 30 minuta: Posložiti piškote po dnu okruglog lima za torte (promjera 26 cm). Pomiješati liker od kave s kuhanom kavom i preliti preko piškota. Otopiti bijelu čokoladu i ostaviti da se malo ohladi. Otopiti želatinu. Izmiksati sirni namaz, Marsalu, čokoladu i šećer. Polako dodati želatinu i dobro promiješati. Preliti preko piškota i ostaviti u hladnjaku dva sata. Ukrasiti kakaom.

Torta od sira s kupinama i čokoladom

Sastojci: 7 listova želatine, 500 g quarka (kravlji sir s 1% masnoće), 125 g šećera, 1 pakiranje vanilin šećera, sok jednog limuna, 300 g slatkog vrhnja, 400 g svježih kupina, 30 g tanko naribane čokolade, nekoliko listića matičnjaka.

Priprema 40 minuta: Otopiti želatinu. Zamutiti sir, šećer, vanilin šećer i sok od limuna. Istući šlag. Namastiti okrugli lim za torte. Želatinu umiješati u kremu te postepeno dodavati šlag. Nekoliko kupina odvojiti za dekoraciju, ostatak pomiješati s kremom. Uliti u lim i ostaviti da odstoji u hladnjaku oko dva sata. Ukrasiti kupinama, listićima čokolade i matičnjaka.

16.02.2013. 15:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh