« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
FAŠNIK

Recept za najbolje krafne

Kako napraviti najbolje domaće krafne ako nemate puno vremena, a želite se počastiti za Fašnik

Krafne su pravi užitak
Krafne su pravi užitak (Arhiva)
Više o

krafne

,

pokladnice

,

recept za krafne

,

najbolje krafne

Krafne su nezaobilazne u fašničke dane, a kad onako fino zamirišu u kuću se odmah uvuče neki dobar osjećaj i veselje. Kako je fašnik uvijek u taj utorak, kad svi rade i nemaju puno vremena, evo jednog recepta za brzo pripremanje ukusnih krafni.

Sastojci:

60 dkg brašna
4 žutanjka
3 dkg šećera
2.5 dcl mlijeka (mlakog)
žlica ruma
5 žlica ulja
sok od pola limuna
1 vrećica suhog kvasca
prstohvat soli

Priprema:

Izmiješajte žutanjke i šećer uz manji dio mlijeka, dodajte rum, limunov sok, kvasac, ulje i sol pa dobro promiješajte, a zatim ostavite na toplom dvadesetak minuta.

U posudu sa smjesom postupno dodajte brašno i ostatak mlijeka, miješajući mikserom sa spiralnim nastavcima sve dok ne dobijete glatko tijesto.

Tijesto razvaljajte na ravnoj pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1 cm. Uzmite kalup za krafne ili čašu dobre veličine te izvadite krugove tijesta. Izvađene krugove stavite na pobrašnjeni poslužavnik, ostatak tijesta premijesite, razvaljajte i vadite krugove sve dok ne ostanete bez tijesta.

Ostavite krafne dvadesetak minuta pokrivene krpom da još malo narastu. U posudi zagrijte ulje i pecite odjednom par krafni tako da ih stavite u vruće ulje gornjim dijelom prema dolje, poklopite i pecite 4 minute. Otklopite, okrenite ih vilicom, poklopite i pecite 4 minute i drugu stranu.

Nakon toga izvadite pečene krafne lopaticom s rupicama i stavite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Krafne možete samo posuti šećerom u prahu, a možete ih napuniti nakon što se malo ohlade pekmezom, nutellom ili nekim sličnim namazom, slatkim sirom, topljenom čokoladom ili što vam je već najukusnije.

Dobar tek!

 

12.02.2013. 17:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh