Metro-portal.hr

objavljeno 16.02.2013. 15:12:00
RECEPTI

Recepti za brze torte

Zadivite obitelj i prijatelje s ukusnim, osvježavajućim tortama koje ste pripremili bez pečenja

Torta je uvijek dobrodošla na stolu
Torta je uvijek dobrodošla na stolu (Free Digital Photos)

Ne traže sve torte višesatnu pripremu. Isprobajte neke od sljedećih ukusnih i zdravih recepata za brze torte koje možete "stvoriti" u sat vremena. Javite nam u komentarima koja je najbolja.

Torta s malinama i cappuccinom

Sastojci: 200 g dvopeka, 125 g maslaca, 2 pakiranja instant cappuccina, 130 g smeđeg šećera, 18 listova želatine, 4 limete, 650 g malina, 100 g šećera u prahu, 500 g mascarponea, 400 g jogurta, 100 ml slatkog vrhnja, 2 žlice pistacija.

Savjet: Ako želite da torta bude još brže gotova, stavite ju na pola sata u zamrzivač. Otopljenu želatinu prvo uvijek pomiješajte s 3-4 žlice kreme, a tek nakon toga ju zamutite s ostatkom smjese.

Priprema 60 minuta: Samljeti dvopek, dodati rastopljeni maslac i prah za cappuccino te 2 žlice šećera. Pomiješati i ravnomjerno rasporediti po okruglom limu za torte. Želatinu otopiti u vodi, iscijediti limete, naribati koricu i oprati maline (50 g ostaviti sa strane za dekoraciju). Miksati maline i šećer u prahu u soku od limete dok se ne napravi kaša. U drugoj posudi izmiješati mascarpone, jogurt, ostatak smeđeg šećera i korice limete. Na kraju dodati kašu od malina. Polako umiješati želatinu. Smjesu preliti preko prvog sloja od dvopeka. Ostaviti da stoji u hladnjaku dok se smjesa ne stvrdne. Ukrasiti malinama i pistacijama.

Alternativni tiramisu

Sastojci: 150 g piškota, 50 ml likera od kave, 100 ml espressa ili jake kave, 150 g bijele čokolade, 4 listova želatine, 600 g sirnog namaza, 50 ml desertnog vina Marsala, 30 g šećera i 2 žlice kakaa.

Priprema 30 minuta: Posložiti piškote po dnu okruglog lima za torte (promjera 26 cm). Pomiješati liker od kave s kuhanom kavom i preliti preko piškota. Otopiti bijelu čokoladu i ostaviti da se malo ohladi. Otopiti želatinu. Izmiksati sirni namaz, Marsalu, čokoladu i šećer. Polako dodati želatinu i dobro promiješati. Preliti preko piškota i ostaviti u hladnjaku dva sata. Ukrasiti kakaom.

Torta od sira s kupinama i čokoladom

Sastojci: 7 listova želatine, 500 g quarka (kravlji sir s 1% masnoće), 125 g šećera, 1 pakiranje vanilin šećera, sok jednog limuna, 300 g slatkog vrhnja, 400 g svježih kupina, 30 g tanko naribane čokolade, nekoliko listića matičnjaka.

Priprema 40 minuta: Otopiti želatinu. Zamutiti sir, šećer, vanilin šećer i sok od limuna. Istući šlag. Namastiti okrugli lim za torte. Želatinu umiješati u kremu te postepeno dodavati šlag. Nekoliko kupina odvojiti za dekoraciju, ostatak pomiješati s kremom. Uliti u lim i ostaviti da odstoji u hladnjaku oko dva sata. Ukrasiti kupinama, listićima čokolade i matičnjaka.

16.02.2013. 15:12:00
http://metro-portal.hr/recepti-za-brze-torte/56432/