Recept za uskrsni ručak - janjetina s krumpirom
Janjetina je tradicionalno glavno jelo na uskrsnom stolu, pa vam donosimo jedan recept koji neće ostaviti ravnodušnim niti one koji su se već prejeli francuske, jaja, šunke i kolača
Janjetina s mladim krumpirom najčešći je tradicionalni uskrsni ručak u našim krajevima, a miris začina koji se širi kućom otvara apetit kao rijetko koje drugo jelo-
Recept za janjetinu::
Sastojci:
2 kg janjetine
750 gr mladog krumpira
luk u ploškama
par češanja češnjaka
listovi svježeg ružmarina
žličica origana
sol, papar
60 ml maslinovog ulja
1 dl. bijelog vina
Priprema:
Odstranite višak masnoće s janjećeg buta, namažite ga maslinovim uljem i raspolovljenim češnjakom, zataknite komadiće češnjaka u meso i ostavite par sati. Nakon toga posolite i popaprite meso i pospite ga origanom i svježim ružmarinom.
Meso, oguljene mlade krumpire nasječene na veće komade i luk narezan na ploške stavite u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.
Po potrebi malo podlijevajte vodom, a pred kraj otvorite vatrostalnu posudu, zalijte bijelim vinom i pecite još desetak minuta.
To je to - jednostavno i vrlo ukusno. Dobar tek!
Novi komentar