« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana
MLJAC

Recept za dobar početak dana

Kako ne bismo pribjegli nezdravim opcijama ili preskakanju doručka, donosimo recept za zobene pahuljice s voćem i čokoladom

Zobene pahuljice s voćem i čokoladom... mljaac!
Zobene pahuljice s voćem i čokoladom... mljaac! (Arhiva)
Više o

doručak

,

recept

,

početak dana

Sa završetkom ljetnih praznika, mnogi od nas vraćaju se užurbanom načinu života i svakodnevnim obavezama. U takvim trenucima često pribjegavamo brzim i jednostavnim rješenjima, a jedna od zdravih i brzih opcija za doručak svakako su zobene pahuljice.

Bogate su vlaknima, složenim ugljikohidratima i hranjivim tvarima željeza, kalcija, kalija i magnezija, a mogu se pripremiti na razne načine - možete ih samljeti i koristiti u palačinkama, ostaviti ih da preko noći omekšaju u jogurtu ili ih skuhati uz dodatak voća.

Kako ne bismo pribjegli nezdravim opcijama ili preskakanju doručka, donosimo recept sa zobenim pahuljicama koji će se lako uklopiti u brz početak dana, a oduševit će i one najizbirljivije.

Sastojci: 

  • jagode, borovnice, banana - voće po vlastitom izboru

  • zobene pahuljice

  • jogurt

  • vanilija

  • sol

  • mlijeko

  • čokolada - tamna ili mliječna

U multipraktik, poput Kenwood MultiPro Go, dodajte svježe voće po izboru, zobene pahuljice, jogurt, mlijeko, malo vanilije i mrvicu soli. Sve dobro izmiksajte. Količinu sastojaka možete prilagođavati ovisno o tome koliko porcija želite napraviti.

Nakon što je sve dobro umiksano, u čašu prvo dodajte nekoliko komada svježeg voća, zatim smjesu zobenih pahuljica, a na vrh dodajte otopljenu čokoladu. Ako niste ljubitelj čokolade za doručak, slobodno preskočite taj korak.

Čašu zatim stavite u hladnjak preko noći, a ujutro će vas dočekati zdrav i ukusan doručak koji možete ponijeti i na posao.

Video recept pogledajte ovdje

28.08.2024. 10:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.08.2024. 11:23
    Zdrav dorucak
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh