« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec

Recept za cjelodnevni detoks organizma

Vikendi su obično ispunjeni obilnijim obrocima, jer imate više vremena za kuhanje, a često su tu i obiteljski ručkovi, večere s prijateljima i slično...

Lagani ručak spriječit će popodnevni umor
Lagani ručak spriječit će popodnevni umor (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

savjeti

,

recepti

Detoksikacija je riječ koja se već prilično dugo gotovo pa zlorabi u medijima i reklamama - no, kad malo bolje razmislite što jedete, vjerojatno ćete i sami doći do zaključka da ponekad nije loše malo više paziti....

Vikendi su obično ispunjeni obilnijim obrocima, jer imate više vremena za kuhanje, a često su tu i obiteljski ručkovi, večere s prijateljima i slično... pa nema boljeg dana za čišćenje organizma od ponedjeljka.

Stoga, evo plana prehrane za ponedjeljak ako imate ciglu u želucu od vikenda:

Jutro

Krenite u dan s čašom mlake vode s limunom koja će potaknuti probavu, a razgibavanje ili joga obavezni su prije doručka.

Doručak: preporučuju se voćni smoothieji. Nemojte u njih staviti samo vodu i voće misleći da ćete tako smanjiti unos kalorija. Obogatite ih zelenim lisnatim povrćem, dodajte žličicu maslaca od kikirikija te chia sjemenke. 

Poslijepodne

Kretanje tijekom dana je obavezno, nemojte sjediti na jednom mjestu dulje od 20 minuta, a i odmarajte oči od ekrana.

Ručak - lagani ručak spriječit će popodnevni umor. Na detoksu je najmudrije ručati juhe ili salate, ali svakako ih učinite zasitnima. Prije obroka popijte čašu vode kako bi 'prevarili' organizam. Juha može biti pileća, od tikve, od kupusa ili lagano varivo s piletinom. 

Večer

Večera - idealno vrijeme da usrećite organizam obrokom sa zdravim proteinima i svježim povrćem. Birajte kelj, piletinu, tunu u vlastitom soku, šparoge itd. Nemojte večerati ispred televizora kako bi izbjegli prejedanje.

Kroz dan

Moguće je da ogladnite, ali nemojte posegnuti za čipsom. Najbolje je imati uz sebe zeleni sok koji će osvježiti organizam i isprati toksine. Druga opcija može biti povrće koje možete grickati poput mrkve uz malo maslaca od kikirikija. 

11.03.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.03.2019. 09:40
    lijepo za jest
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh