« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
RECENZIJA

Recenzija Huawei Watch GT 3

Huawei misli na vas i vaše najdraže - taman je stigao Huawei Watch GT 3 koji možete pokloniti za Božić

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3 (Metro)
Više o

Huawei Watch GT 3

Huawei je ove godine izbacio pravo malo čudo svega, od odličnih mobitela preko sjajnih laptopa do monitora, tako da smo samo čekali kad će na red doći i pametni satovi jer nam je to prilično korisno i volimo ih.

I, ne lezi vraže - Huawei Watch GT3 je pred nama i pokušavamo napisati recenziju o njemu što je moguće neovisnu i objektivnu (ali ne ide nam baš od ruke jer nam je stvarno dobar da se moramo poprilično truditi da ne izgleda kao da pišemo PR).

Za početak, Huawei Watch GT3 ima novost za vas - Harmony je uključen u sustav i sjajno radi, tako da će od sada svi pametni sustavi imati Harmony kao glavni operativni sustav. Naravno, svi žele imati svoje, no samo par njih mogu razviti svoje sustave koji rade kako treba - očito je Huawei uspio. Da ne bi bilo zabune, sat je potpuno kompatibilan s Androidom i iOS-om se vi ne bi gnjavili... dobar izbor!

Iako razvijaju pametne satove tek malo više od tri godine, Huawei ih je već izbacio popriličan broj, a ovaj koji je pred vama Grand Tourismo verzija - klasične linije, baterija koja traje i do 2 tjedna i napredne značajke fitnessa i zdravlja, sve u svemu ono što se traži od pametnog sata.

Naravno, postoje dvije varijante - sat dolazi u dvije dimenzije od 42 i 46 mm, a za razliku od GT 2 sata, ovdje je ekran povećan na 1,43 inča, kao na Watch 3.

Rezolucija AMOLED ekrana je 466x466 piksela, a posebna je pozornost pri izradi ovog modela bio prikaz boja i svjetline - sjajno su uspjeli napraviti kombinaciju koja je vrhunske kvalitete i fenomenalnih detalja na suncu.

S tehničke strane, ako nećete samo gledati sat i polako se zaljubljivati u njega, na desnoj strani sata je rotirajući kotačić kojim možete zumirati među aplikacije koje su i ovdje s okruglim ikonama kao na Watch 3, a ispod je gumb kojim možete upravljati vježbama ili ga programirati da pokrenete neku od instaliranih aplikacija.

Da ne bismo zaboravili, naravno da je uključena vodootpornost na 5 bara (za one koji nisu baš doma s mjerama svih vrsta, to je 50 metara dubine... dosta, jel'da?).

Sat sada pokriva i L1 i L5 satelitske frekvencije, ukratko - može se povezati na više sustava istovremeno, odnosno omogućiti bolje praćenje lokacije.

Zanimljiv i dobar detalj - sat dolazi s odlično dizajniranim metalnim remenom, a sjajna je mogućnost što su uz njega dali i nekoliko dodatnih karika kako bi mogli prilagoditi duljinu remena. Karike imaju jednostavni mehanizam kojim se iglica povlači i vrlo lako ga možete razdvojiti i skratiti po želji. Isto tako, i cijeli remen se skida jednim pritiskom koji povlači iglice koje ga drže, pa ga možete zamijeniti bilo kojim standardnim 22 mm remenom.

S tehničke strane, sat ima 4 GB memorije i 32 MB RAM-a, a u memoriju telefona možete prebaciti glazbu kako bi je slušali dok vježbate, ali preko aplikacije glazba u satu možete upravljati i glazbom koju slušate na Spotifyu preko mobitela. 

Od aplikacija koje svakako treba instalirati je Petal Karte koja se spaja s istoimenom aplikacijom na telefonu. Na taj način moći ćete preko ekrana sata pratiti upute do vašeg odredišta.

I da, prodaja počinje - danas, 13. prosinca s cijenama:

· Watch GT 3 46mm Elite steel band 2699 HRK

· Watch GT 3 46 mm Active black band 2199 HRK

· Watch GT 3 42mm Elegant gold band 2449 HRK

· Watch GT 3 42mm elegant white band 2199 HRK

Prvi kupci do 31. prosinca dobit će i:

* Watch GT 3 46mm dobit će dvije dodatne narukvice, plave i zelene boje

* Watch GT 3 42mm dobit će dvije dodatne narukvice, cyan i apricot boje

Dakle, kad mislite za svoje najdraže... ovo je poklon za Božić kakav ste samo željeli!

13.12.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh