« Film
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Dijete 44

Iako su Rusi posljednjih nekoliko desetljeća najpopularniji izbor za negativce među holivudskim scenaristima, geopolitičke okolnosti u najnovije vrijeme takvu su praksu savršeno opravdale

Dijete 44, prilično loša budućnost ...
Dijete 44, prilično loša budućnost ... (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Dijete 44

Kada za nekoliko godina budete promatrali kako na horizontu niču gljive ili (u nešto optimističnoj varijanti) kako na aerodrome iz istočnih dijelova Europe svakodnevno slijeću transportni avioni s plastičnim vrećama, nećete moći reći da vas Hollywood na to nije upozorio.

Barem ne one među vama koji su u filmovima kao Jack Ryan: Agent iz sjene ili TV-serijama kao Amerikanci prepoznali nešto kao "artiljerijsku pripremu" za novi globalni sukob.

Iako su Rusi posljednjih nekoliko desetljeća najpopularniji izbor za negativce među holivudskim scenaristima, geopolitičke okolnosti u najnovije vrijeme takvu su praksu savršeno poklopili s nastojanjima da se suvremena Rusija prikaže kao "carstvo zla" koje se ponovno diže iz ruševina Sovjetskog Saveza.

Sadržaj filma Dijete 44 teško će biti promatrati izvan tog konteksta, a za to se pobrinula i Putinova vlada, koja je zabranom prikazivanja istome dala i besplatnu reklamu.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

17.06.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh