« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
PRIPAZITE :)

Razvod je poguban za zdravlje

Razvod ima dugotrajan negativan utjecaj na zdravlje kojeg u potpunosti ne može poništiti niti novi brak, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje

Pazite na zdravlje, ostanite u braku
Pazite na zdravlje, ostanite u braku (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

brak

,

razvod

Muškarci i brak predmet su mnogih viceva, a naročito njihova poslovična neodlučnost i izbjegavanje uplovljavanja u bračnu luku u ranim godinama. No, kad čujete rezultate ovog istraživanja, možda ćete pomisliti da muškarci gledaju unaprijed i paze na zdravlje koje se može jako narušiti ako dođe do razvoda.

Naime, zanimljivi rezultati objavljeni su u časopisu Journal of Health and Social Behaviour - od 8652 ispitanika u dobi između 51 i 61 godine oni razvedeni imaju 20% više kroničnih bolesti poput karcinoma.

Osobe koje su se razvele te zatim ponovno stupile u brak imaju 12% više kroničnih bolesti od svojih vršnjaka koji nikad nisu bili u braku.

Jednaka učestalost kroničnih bolesti je zabilježena kod osoba koje nikad nisu stupile u brak i kod onih koje su ostale u svom prvom braku.

Znanstvenici dodaju kako je njihovo istraživanje pokazalo i da ispitanici koji stupe u drugi brak imaju jednake izglede za depresiju kao i osobe njihove dobi koje se nisu razvele, te manji rizik za depresiju nego osobe koje nisu nikad bile u braku.

Po riječima istraživača, dobivene rezultate je moguće objasniti utjecajem pada prihoda i većom izloženošću stresu nakon razvoda.

Uz to, poznato je kako brak ima pozitivan utjecaj na zdravlje jer je povezan s usvajanjem zdravijih životnih navika.

Stoga, možda i nije tako loše razmišljati nešto duže, pa tek onda ući u brak ...

26.11.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh