« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Indijska heroina

Razoružala terorističkog vođu i ubila ga njegovim oružjem

Lijepa farmerova kći postala je zvijezda u Indiji zbog svojeg vrlo hrabrog i odvažnog poteza

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

Indija

,

teroristički napad

,

farmerova kćer

,

herojski čin

21-godišnja Rukhsana Kausar objedovala je sa svojim roditeljima i bratom kada su im trojica naoružanih muškaraca, za koje se pretpostavlja da su bili pakistanski militanti, upali u kuću te prijeteći oružjem zatražili hranu i prenočište.

Njihova kuća nalazi se oko 30 kilometara od pakistansko-indijske granice. Blizu je gustih šuma gdje se skrivaju pripadnici terorističke organizacije Lashkar-e-Taibe, koja je izvela napad na Mumbai u studenom prošle godine. Militanti često zahtijevaju hranu i zaklon u obližnjim selima.

Kada su upali u kuću obitelji Kausar, njezin otac, Noor Mohammad, odbio je njihove zahtjeve zbog čega su ga napali. Rukhsana se sakrila ispod kreveta, kada je čula kako joj otac zapomaže. Prema izvješću policije, ona je zatim potrčala prema napadaču i i udarila ga sjekirom. Kako se ovaj srušio brzo se domogla njegovog AK-47 i ubila ga. Također je ranila i drugog terorista koji je uspio pobjeći.

Policija je pohvalila njezin odvažni potez, a mlada Rukhsana bit će nominirana za predsjednikov orden hrabrosti. Također bi mogla primiti nagradu od 45.000 kuna, jer policija smatra da je ubijeni militant zapravo Uzafa Shah, traženi pakistanski teroristički vođa.

Rukhsana je izjavila da nikada nije pucala iz automatske puške, ali je vidjela u filmovima kako se koristi. Dodaje kako nije mogla podnijeti da joj maltretiraju oca: ˝To je bilo pravo ponižavanje, no da ih nisam ubila, ubili bi oni nas.˝

30.09.2009. 13:59:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh