« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Razlike između prirodne i biljne kozmetike

Prirodne ili bijne kreme ne moraju biti sigurno dobre za vašu kožu jer neki tipovi kože burnije reagiraju na čiste biljne sastojke, nego na umjetne sastojke koji se nalaze u većini krema

Kupujte prirodno
Kupujte prirodno (Shutterstock)
Više o

prirodna kozmetika

,

razlike

,

biljna kozmetika

Prirodna i biljna kozmetika prirodnije su od klasičnih krema koje se nalaze u parfumerijama, a samim time i ekološki prihvatljivije. No, to ne znači da su sigurno dobre za vašu kožu jer neki tipovi kože burnije reagiraju na čiste biljne sastojke, nego na umjetne sastojke koji se nalaze u većini krema.

Stoga, kad krećete u shopping kozmetike, nemojte kupovati kremu vođeni napisima koje ste pročitali u časopisima, već se potrudite izdvojiti dovoljno vremena kako bi našli onu pravu.

Jednako tako, nemojte vjerovati da ste kupili "prirodnu kozmetiku" u klasičnoj parfumeriji, jer je to obično čista laž. Za one slabije obaviještene, evo nekoliko osnovnih razlika između biljne i prirodne kozmetike.

Kozmetika na biljnoj bazi - često se miješa s prirodnom, ali razlika je velika. Biljna kozmetika bazirana je na ekstraktima dobivenim iz biljaka, ali sadrži i umjetne sastojke i kemikalije. Proizvođači kozmetike na biljnoj bazi trude se da se u njihovim proizvoda nalazi najmanji mogući postotak parabena, kemikalija i alkohola, ali da bi uopće mogli stajati na polici i trajati po nekoliko mjeseci - proizvodi moraju sadržavati konzervanse i kemikalije. Nemojte vjerovati pričama da su ti umjetni sastojci toliko štetni da biste se od njih mogli razboljeti, jer puno više umjetnih sastojaka unesete u sebe hranom koja se nalaze na policama dućana.

Prirodna kozmetika - upravo je ono što i sam naziv govori - prirodna, što znači, bez ikakvih umjetnih dodataka. Ona ne smije stajati na policama klasičnih dućana, već u hladnjacima i traje samo nekoliko tjedana. Osnovna ideja prirodne kozmetike je pronaći odgovor na svaki problem kože u biljkama koje imaju različita djelovanja. Premda zvuči izvrsno, ne znači i da je najbolji izbor za vašu kožu, pa je nemojte koristiti samo zbog svojih životnih uvjerenja da je "prirodno najbolje".

Savjet koji će vam pomoći - isprobajte malu količinu kreme na koži, pa ako nema neželjenih reakcija, dobra je za vas, no ako se pojavi i najmanje crvenilo na tom mjestu, nemojte je kupiti.

19.11.2015. 14:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh