« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
JAGODE SA ŠLAGOM

Ratku Mladiću ispunjavaju sve želje

Mladiću se ispunjavaju sve želje - od posjete kćerkinom grobu do jagoda sa šlagom

Više o

Ratko Mladić

,

uhićenje Ratka Mladića

,

Ana Mladić

Iako njegov odvjetnik tvrdi da je Mladić u takvom zdravstvenom stanju da je nesposoban za suđenje, po njegovom se ponašanju to nikako ne bi moglo zaključiti. Jutros su mu ispunili želju te je posjetio grob svoje kćeri Ane na beogradskom groblju, objavio je zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić prenosi Hina.

Konvoj vozila u kojem je bio Mladić napustio je zgradu Specijalnog suda za ratne zločine oko šest sati ujutro. Uz veliko osiguranje posjetio je grob svoje kćeri na Topčiderskom groblju, što mu je bila velika želja koju su, kako je rekao Vekarić, pristali ispuniti i sud i tužiteljstvo. Mladić se na groblju zadržao dvadesetak minuta, a u njegovoj pratnji bio je i liječnik.

Ana Mladić je u ožujku 1994. godine pronađena mrtva u obiteljskoj kući u beogradskom naselju Banovom brdu. Po službenoj verziji, počinila je samoubojstvo hicem iz očeva pištolja.

Beogradski sud u petak je odlučio da postoje svi uvjeti za Mladićevo izručenje u Den Haag. Njegov odvjetnik jučer je poštom uložio žalbu na tu odluku, a tročlano žalbeno vijeće treba se sastati danas. Ukoliko žalba bude odbijena, Mladić bi već tijekom dana mogao završiti u Scheveningenu.

31.05.2011. 10:57:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh