« Svijet
objavljeno prije 13 godina
PROCES

Ratko Mladić u teškom psihofizičkom stanju

Zbog lošeg zdravstvenog stanja ispitivanje Ratka Mladića prekinuto nakon sat vremena

Ratko Mladić na Specijalnom sudu za ratne zločine
Ratko Mladić na Specijalnom sudu za ratne zločine (Screenshot RTS)
Više o

Ratko Mladić

,

ispitivanje

,

Specijalni sud za ratne zločine

Ratko Mladić doveden je u Specijalni sud tijekom popodneva, a saslušanje je počelo oko 19.30, no ubrzo je prekinuto jer se optuženik loše osjećao. Kako je rekao njegov odvjetnik Miloš Šaljić, Mladić je u sud došao s vrećicom lijekova, a nije mogao izgovoriti niti jednu cijelu rečenicu i teško se kreće. Njegovo je stanje najvjerojatnije posljedica moždanog udara koji je prebolio tijekom godina bijega.

Unatoč svemu, uspio je izjaviti da ne priznaje Haški sud i nije želio odgovarati na pitanja istražnog suca. Izjavio je i da je u trenutku uhićenja imao kod sebe dva pištolja, ali nije htio pucati na „djecu koja su došla da ga hapse".

Prema riječima zamjenika tužitelja za ratne zločine Brune Vekarića, ispitivanje Ratka Mladića nastavit će se sutra ukoliko liječnici zaključe da je sposoban za to.

26.05.2011. 22:58:03
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    27.05.2011. 07:09
    Šatro je kao teško bolestan, smeće genocidno teško govori, a ipak uspijeva sucu kazati da mu ne priznaje sud ... Sada će se furati na ludilo, kompletnu demenciju, i tako zajebavati pravedni tribunal unedogled ...
  2. avatar
    xena
    27.05.2011. 10:47
    uopce me ne zanima ovaj igrokaz
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh