« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
INMUSIC 2013

Raste svjetska popularnost INmusic festivala

Ako se prijetnje o PDV-u na ulaznice za koncerte ostvare, INmusic se definitivno seli iz Zagreba

Hoće li nam festivali pobjeći iz Hrvatske?
Hoće li nam festivali pobjeći iz Hrvatske? (INmusic)
Više o

ulaznice

,

PDV

,

Brežice

,

lineup

,

INmusic 2013

,

seljenje festivala

Nakon što je pretprošloga tjedna ugledni američki politički portal The Huffington Post uvrstio zagrebački INmusic festival na popis deset svjetskih festivala koji se ove godine ne smiju propustiti, nove pohvale stižu od američkog portala specijaliziranog za putovanja Travelfreak koji naš najveći open-air festival smješta na popis sedam neameričkih festivala koje se svakako isplati posjetiti.

Poput The Huffington Posta, i Travelfreak ističe brojne pogodnosti za kampere poput tuševa s toplom vodom, besplatnog bežičnog interneta te mogućnosti punjenja elektroničkih uređaja.

Najavljeni izvođači za ovogodišnje izdanje Arctic Monkeys, Bloc Party, Iggy and the Stooges, NOFX ili Airbourne zasigurno su dobar mamac za sve domaće i inozemne posjetielje. Na popisu se, osim INmusic festivala, nalaze i španjolski Primavera Sound, australski Splendour in the Grass, belgijski Rock Werchter, japanski Fuji Rock Festival te mađarski Sziget.

Vrijednost INmusic festivala i ranije su prepoznali brojni ugledni svjetski mediji pa je prošle godine festival dospio na popis 50 najboljih svjetskih festivala po odabiru CNN-a. Izvrsna lokacija u idili prirode istaknuta je kao velika prednost za sve koji se žele opustiti, ali i odlično zabaviti.

Novinarka britanskog BBC-a u svom je članku posvećenom INmusic festivalu istaknula blizinu centra grada i mogućnost razgledavanja kulturnih znamenitosti, brojne dodatne sadržaje i veliki potencijal koji festival nudi razvoju hrvatskog turizma.

Zbog svih bi ovih međunarodnih priznanja i pohvala hrvatskom festivalu bila prava šteta da prestane biti hrvatski festival. Naime zbog nevoljkosti Ministarstva financija da prihvati prijedlog Ministarstva kulture i smanji stopu PDV-a na ulaznice s dvadeset pet na pet posto, organizator INmusic festivala već najavljuje da će nakon ulaska u EU biti puno konkurentnije preseliti festival u slovenske Brežice jer u susjednoj zemlji PDV na ulaznice za događanja u kulturi iznosi 8,5 posto.

Tek predstoji borba za ravnopravan položaj koncertnih organizatora s kazalištima i kinima na čije će se ulaznice primjenjivati povlaštena stopa PDV-a kako bi koncertna ponuda u Hrvatskoj zadržala postojeći nivo, a Hrvatska status atraktivne koncertne destinacije.

07.03.2013. 14:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh