« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Raspjevani svećenici iz Belfasta u pohodu na vrh

Sjevernoirski trio potpisao ugovor sa Sonyjem vrijedan dva milijuna dolara

Fotografija vijesti
Više o

svećenici

,

Eugene O’Hagan

,

The Priests

,

Sony BMG

,

Martin O’Hagan

,

David Delargy

U snenoj župi Ballyclare i Ballygowan, u ruralnom dijelu Sjeverne Irske, 40-ak župljana tiho sjedi u crkvi Svete obitelji. Ubrzo se pojavljuje i otac Eugene O’Hagan i s oltara počinje pjevati: ‘U svojoj pravednosti vidjet ću tvoje lice, Bože’. Osim predanosti župi i vjernicima, O’Hagan i njegove kolege svećenici, koji su osnovali pjevački trio The Priests, nedavno su potpisali ugovor vrijedan dva milijuna dolara s glazbenim divom Sony BMG. Otac O’Hagan ne vidi ništa kontradiktorno u svemu tome. Imam dvije ruke, svećeničku i glazbenu. Ako je jedna zavezana iza leđa, ne funkcioniram baš najbolje - rekao je. Za oca Eugenea i njegove glazbene suradnike, brata Martina O’Hagana i Davida Delargyja put ka zvjezdanoj slavi čini se kao da je došao odozgo. Ranije ove godine iz Epic Recordsa, Sonyjeve podetikete, bili su u potrazi za svećenicima koji će snimiti album s misama na latinskom.

Tako ih je nešto odvelo prema triju koji je počeo zajedno pjevati prije 35 godina. Nakon što je poslušao demo snimku, Nick Raphael iz Epica se oduševio. Za Priestse, odluka da svoj talent predaju komercijalnom pothvatu bila je automatska. Što se tiče novca, trio će dobiti mali postotak zarade, a najveći dio otići će za pomoć župama i dobrotvornim ustanovama. Prvi album Priestsa bit će objavljen u studenome. Mike Hedges, producent koji je radio s U2 i Manic Street Preachersima, radit će i na albumu Priestsa. Što se tiče odjeće, trio spremno odgovara kako neće moći parirati Britney Spears.

Album Priestsa bit će objavljen u studenome, a producirat će ga Mike Hedges koji je radio s U2 i Manic Street Preachersima

No, unatoč svemu, neće se odreći svojih obaveza. Budući da su njihove svećeničke dužnosti prioritet, u ugovoru postoji klauzula koja ih oslobađa promocija u vremenu kada budu imali župničke obaveze. Također su inzistirali da se njihove slike ne pojavljuju u promotivnim kampanjama koje bi mogle reklamirati ponašanje koje ugrožava doktrinu Crkve, poput abortusa i predbračnog seksa.

Piše: Piše: Livia Čveljo
07.08.2008. 21:15:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh