« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Što slušati

Preporuka tjedna - Majke Unplugged, Idolize Yourself - Billy Idol, Live in Tvornica - Belfast Food...

Fotografija vijesti

Izgleda da su u zabludi živjeli svi oni koji su mislili da se ljeti ne objavljuju novi albumi. Prvo nas je demantirao Goran Bare, čije su Majke upravo izdale ‘Unplugged’, dvostruki CD za koji  svi imaju samo riječi hvale. Zatim, i riječki Belfast Food odlučili su se za koncertni album, drugi u njihovoj karijeri, što i ne čudi, budući da su veselim Riječanima nastupi najjači adut.

Od stranih imena  valja spomenuti povratak Billyja Idola. Ostarjeli roker je, doduše, objavio kompilaciju svojih najvećih hitova, no dvije nove pjesme, ‘John Wayne’ i ‘New Future Weapon’ njegovim fanovima ulijevaju nadu u neke Billyjeve nove početke...

HIT TJEDNA

Majke - ‘Unplugged’

Nakon višemjesečnog, pa višetjednog i na kraju cjelodnevnog iščekivanja,  Dancing Bear je nedavno ponosno obznanio kako je objavljen jedan od najkvalitetnijih i najtraženijih live albuma na ovom području, Majke ‘Unplugged’.

Album ‘Unplugged’ sastavljen je od dva CD-a na kojima se nalazi 21 pjesma snimljena u travnju 2008. u Tvornici. Među njima su i najveći hitovi koje su Majke odsvirale, ali oni su ovoga puta presvučeni u novo, akustično ruho: ‘A ti još plačeš’, ‘Budi ponosan’, ‘Ja sam budućnost’.

Idolize Yourself - Billy Idol
Izdavač: EMI/Dallas Records

Billy Idol snimio je dvije potpuno nove pjesme za upravo objavljenu novu kolekciju najvećih hitova ‘The Very Best Of Billy Idol: Idolize Yourself’.
Pjesme ‘John Wayne’ i ‘New Future Weapon’ dostupne su na izdanju koje sadrži 18 pjesama. Na posebnom deluxe izdanju objavljeno je i 13 video brojeva.

 

Live in Tvornica - Belfast Food
Izdavač: Dallas Records

Drugi live album riječkog benda, a prvi DVD, izdanje je naziva ‘Live in Tvornica’ i sadrži snimku iznimno uspješnog koncerta snimljenog u zagrebačkoj Tvornici kulture na Dan sv. Patrika, 17.ožujka 2007. godine.
Na CD je stavljeno ukupno 16 skladbi među kojima i ‘Šporki stari grad’, ‘Tarantella Fiumana’, ‘Rocky Road To Dublin’...

 

The Best Dalmatian... - Piano Dalmatino
Izdavač: Dancing Bear

Dancing Bear je pripremio instrumentale najljepših dalmatinskih pjesama. Radi se o svojevrsnom pregledu tradicionalnih dalmatinskih skladbi i onih nešto novijih koje su postale popularne kroz klapsko pjevanje. Uz profinjene i opuštajuće zvukove klavira, gitara i mandolina možete uživati kod kuće, na brodu, na ljetnoj terasi...

Piše: Piše: Marko Podrug, Zamjenik glavnog urednika Metro Expressa
01.08.2008. 21:33:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh