« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
BEZ POLITIKE, KAŽU

Raspisan natječaj za novog ravnatelja HRT-a

Treba nam vodstvo s profesionalnim i moralnim integritetom, vizijom i sposobnošću stvaranja kohezije među profesionalcima, poručuje HRT

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

HRT

,

natječaj

,

Marina Škrabalo

,

Danko Družijanić

,

Programsko vijeće HRT-a

,

Zvonko Milas

,

glavni ravnatelj HRT-a

,

Josip Popovac

Od danas počinje teći 30-dnevni rok za prijave na natječaj za izbor glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, rečeno je danas na konferenciji za novinare Programskog vijeća HRT-a i privremenog glavnog ravnatelja HRT-a.

Predsjednik Vijeća Zvonko Milas pozvao je sve koji misle da mogu i koji imaju viziju da se jave na natječaj i tako potaknu Vijeće na izbor najboljeg kandidata. Zajamčio je da će natječaj biti proveden na transparentan način i bez uplitanja politike.

Uvjeti natječaj i sve potrebne informacije dostupne su na internetskim stranicama HRT-a i u dnevnim novinama.

Članica Vijeća Marina Škrabalo ustvrdila je da HRT treba vodstvo koje će kuću uvesti u EU i provesti zacrtane ciljeve.

"Ciljevi nemaju smisla ako nisu u službi vjerodostojnosti i povjerenja u HRT. Stoga nam treba vodstvo s profesionalnim i moralnim integritetom, vizijom i sposobnošću stvaranja kohezije među profesionalcima", Marina Škrabalo

Milas je rekao da od novog privremenog vodstva HRT-a i podružnica očekuje da stabiliziraju stanje u kući, spriječe daljnje urušavanje rada i putem natječaja izabranom vodstvu omoguće što lakši i jednostavniji rad.

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac izvijestio je da je osnovana stručna skupina koja će "pripremiti platformu" na temelju koje će se očitovati o zahtjevu za razrješenjem glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić. No, dodao je, da se mora pričekati očitovanje Novak Srzić koja je trenutno na bolovanju.

Uvjeravam vas da će privremeno vodstvo učiniti sve da se u idućih sedam do deset dana stvori mir u kući i omogući profesionalni način rada, rekao je Popovac, iskazavši želju da HRT siđe s novinskih naslovnica zbog loših stvari.

HRT je kuća s velikom tradicijom, najprepoznatljivi hrvatski brand i u ovom dijelu Europe Hollywood, kazao je privremeni glavni ravnatelj HRT-a.

Marina Škrabalo najavila je da će Programsko vijeće u sljedećih desetak dana održati sjednicu na kojoj će najviše pažnje posvetiti emitiranom programu.

Na konferenciji za novinare danas je prvi put u ulozi HRT-ovog glasnogovornika nastupio Danko Družijanić, nekadašnji voditelj Dnevnika koji se na HRT vratio s mjesta glasnogovornika Ingre. (hina/metro-portal)

11.12.2009. 15:33:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh