« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
JURE RADIĆ:

IGH je prošao kroz kriznu, ali vrlo uspješnu godinu

Radić je Vladu i javna poduzeća pozvao da građevinarima plate ono što su odradili

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Arbanas/Cropix)
Više o

IGH

,

Jure Radić

Godina na izmaku bila je krizna za građevinarstvo, ali i vrlo uspješna za Institut IGH, ocijenio je predsjednik Uprave IGH-a Jure Radić na današnjem primanju za novinare i poslovne partnere.

"Bila je to krizna godina i godina zastoja u razvoju, ali unatoč tome IGH će imati vrlo, vrlo pozitivan rezultat", rekao je Radić te dodao da će 2009. biti jedna od boljih godina za IGH.

Evidentno je, kaže čelni čovjek IGH-a, da će 2010. godina biti teža od 2009.

Vladu i javna poduzeća pozvao je da "plate građevinarima ono što su odradili" te kritizirao mišljenja po kojima ne treba graditi autocestu do Dubrovnika.

Ako možemo graditi autocestu u Crnoj Gori, možemo i do Dubrovnika, rekao je Radić, a onima koji smatraju da je to trenutno financijski neizvedivo poručio je da građevinarima daju koncesiju.

Najavio je osnivanje novog odjela kompanije "IGH Energija", komentiravši da Hrvatska ne smije postati veliki dućan, nego razvijati industrijski sektor.

Tijekom iduće godine jedan od glavnih ciljeva IGH-a je očuvanje zaposlenosti tako da bi svih 1.300 zaposlenih trebali ostati na svojim radnim mjestima, rekao je Radić. (hina/metro-portal)

11.12.2009. 15:22:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh