« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ZA TIJELO I DUH

Kuhinja - raj za gurmane i zabavljače

Pri uređenju kuhinje važno je imati na umu da to nije samo postorija u kojoj se priprema ručak, već i mjesto druženja

Kuhinja na drugi način
Kuhinja na drugi način (Arhiva)
Više o

kuhinje

,

uređenje stana

,

dizajn interijera

,

uređenje kuhinje

,

namještaj za kuhinju

,

napa

,

kuhinjski namještaj

Kuhinja nije samo radni prostor koji koriste isključivo domaćice, ona je odraz svačijeg načina života. Današnje kuhinje izrađene su na visokoj tehnološkoj i razini razne ugradbene tehnike. Način na koji je kuhinja  osmišljena i načinjena govori  o karakteristikama vlasnika. Ona  odaje vašu osobnost i postaje središnji dio doma, mjesto okupljajnja prijatelja i cijele obitelji u zajedničkim, tako dragocjenim životnim trenucima.

Vizualno povećavanje

Kuhinje su jednostavne, lijepe i praktične. Kod njihova preuređivanja veliku ulogu ima veličina stambenog prostora. Kod malih prostora mora se više pozornosti  posvetiti detaljima kako se ne bi vizualno još više smanjio.  Savjete o uređenju najčešće koriste oni koji tek kupuju stan pa kuhinju žele maksimalno prilagoditi da bude ne samo funkcionalna za pripremu raznih jela već i da služi kao prostor za druženje. Kuhinju možete spojiti s dnevnom sobom i ukloniti nepotrebni zid te tako vizualno povećati svoj dom. Tako ćete dobit svjetliji i prozračniji prostor, posebno u stanovima od pedesetak ili manje kvadrata. Takvi zahvati nisu skupi i ne iziskuju previše vremena.

Veća kuhinja može preuzeti dio funkcije dnevne sobe, tako da stol za objedovanje postavite u kuhinju gdje ćete se moći družiti se sa svojom obitelji ili gostima. Kuhinja treba biti podijeljena u zone, i to u radnu zonu i zonu za objedovanje. Dodavanjem elemenata poput šanka u velike, prostrane kuhinje dobit ćete i radnu plohu koja može u donjem dijelu imati police na koje ćete odlagati kuhinjska pomagala koja svakodnevno koristite u pripremi jela.

Kod uređenja kuhinje bitan je i odabir boja, bilo da je riječ o boji zidova ili kuhinjskih elemenata. Boja je stvar izbora i njome postižete toplinu i ugođaj ambijenta. Ako je riječ o toplim, živim bojama, one će dati vedriju sliku cijeloj ovoj priči.

U prodaji se nudi široka paleta boja i uzoraka pa uz malo mašte možete učiniti čuda. Materijale od kojih će biti načinjena vaša kuhinja odredit će stil koji odaberete. Najzahvalniji i najbolji su prirodni materijali, a oni poput granita i mramora su najpopularniji, ali i jednostavni za održavanje.

Napa i ventilacijski otvori

Neugodna isparavanja raznih jela katkad su neizdrživa. U kuhinji bi stoga napa i ventilacijski otvori trebali biti od velike važnosti. Tržište nudi veliki izbor napa koje se mogu uklopiti u svaki prostor, pa u njihovu odabiru ne bi trebalo biti većih problema.

Da bi vaša kuhinja bila ugodan kutak u kojem ćete doista uživati, poželjno je dodati sitnice koje najbolje odgovaraju vašoj osobnosti, pa čak ako one nisu tipične kuhinjske porepštine. To mogu biti vaše obiteljske fotografije, knjige ili kuharice s receptima. Uz malo mašte uredite stan ili kuću prema svojim željama pa će i ‘kraljica svakog doma’ dobiti karakter, a vi ćete sa zadovoljstvom boraviti u njoj.

01.09.2012. 20:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kuhinje?
    21.08.2014. 14:17
    Pred par godina sam kretala u proces preuređenja kuhinje i odlučila se za uređenje tj. izradu kuhinje po mjeri. Nakon pronalaska stila i dizajna koji će se na najbolji način uklopiti u moj kuhinjski prostor, krenula sam u proces koji je bio dugotrajan, ali kreativan i na kraju sa i više nego zadovoljavajućim rezultatom.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh