« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
GDJE SU PLAĆE?

Radnici Peveca najavili štrajk

Ukoliko se u narednih nekoliko dana ne postigne dogovor u postupku mirenja počinje štrajk, poručio je sindikalni povjerenik

(Leon Hribljan/Bjelovarski list/Cropix)
Više o

štrajk

,

Pevec

,

Pevec Grupa

,

Zdravko Pevec

,

Josip Baotić

,

Nikola Šuman

Radnici Pevec grupe, njih 150-tak, prosvjedovalo je danas ispred trgovačkog centra u Jankomiru tražeći isplatu plaća za rujan i listopad.

Prosvjed je održan u organizaciji Sindikata radnika trgovine Hrvatske, a kako je istaknuo sindikalni povjerenik Nikola Šuman okupljenim radnicima su se obratili vlasnik Zdravko Pevec te predsjednik Uprave Pevec grupe Josip Baotić, no nisu rekli ništa novo niti je postignut bilo kakav dogovor.

Šuman je istaknuo kako ništa konkretno nije dogovoreno te kako će uputiti Vladi i premijerki Jadranki Kosor zahtijev za jednokratnu novčanu pomoć.

Zakonska regulativa za štrajkom je pokrenuta, u sljedećih nekoliko dana teći će postupak mirenja i ukoliko se u tom vremenu ne postigne nikakav dogovor započet će štrajk Pevecovih radnika, istaknuo je Šuman.

Ponovio je kako radnici nisu dobili plaću za rujan i listopad te kako dugovanja za plaće, prema procjeni sindikata, iznose oko 4,5 milijuna kuna za mjesec.

Radnici Pevec grupe i u subotu su mirno prosvjedovali u devet Pevecovih trgovačkih centara diljem Hrvatske tražeći isplatu plaća za rujan i listopad. (hina/metro-portal)

23.11.2009. 14:20:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh