« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
TKO BRINE ZA NJIH?

Radnice Kamenskog: Veća prava su u zatvoru nego u tvornici

POGLEDAJTE VIDEO: Radnice su nezadovoljne ne samo odnosom poslodavca (koji im duguje pet plaća) nego i mlakim reakcijama sindikata i državnih institucija

Radnice Kamenskog: Veća prava su u zatvoru nego u tvornici
Radnice Kamenskog: Veća prava su u zatvoru nego u tvornici (Sandra Šimunović/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

gladovanje

,

speedway

,

Squat

U očekivanju pet zaostalih plaća dvadesetak radnica tekstilnog poduzeća Kamensko štrajka glađu već osmi dan. Nakon osmosatnog radnog vremena, nemoćne radnike umjesto odlaska svojim obiteljima, štrajkaju glađu pred tvornicom na Trgu francuske republike. Ukoliko danas ne bude dogovora s Upravom, u srijedu će krenuti u opći štrajk u Kamenskom jer, kako same kažu, imale bi više prava u zatvoru nego što ih imaju u tvornici.

Radnice su nezadovoljne ne samo odnosom poslodavca nego i reakcijama sindikata i državnih institucija. Radnica Sanja Biškup kaže da bi više prava imali u zatvoru nego što ih imaju sada u tvornici.  Naglašava, da im puno znači potpora studenata koji su ih obišli već drugog dana štrajka.

Radnica Bega Arnaut je morala prekinuti štrajk glađu na savjet liječnika jer je dobila visok tlak nakon što ih je prošli tjedan obišao direktor Antun Crljenko koji se nadao da će žene odustati od prosvjedovanja. U bolnici su joj dijagnosticirali predinfarktno stanje pa je odustala od daljnjeg gladovanja.

Radnica Terezija Surovčak je naglasila da ne traže ništa više od onog što su zaradile i što im duguje. Spremne su raditi, ali i prihvatiti odluku da poduzeće ode u stečaj. Od današnjeg sastanka s predstavnicima Ministarstva gospodarstva očekuju se prvi pomaci u rješavanju njihova slučaja.

27.09.2010. 14:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh