« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ŠTO ĆEMO, KAKO ĆEMO?

HGK i HOK zajednički traže izlaz iz krize

VIDEO: Danas je u prostorijama HGK-a potpisan sporazum o suradnji između te institucije i Hrvatske obrtničke komore s ciljem pronalaska rješenja problema gospodarske krize

HGK i HOK zajednički traže izlaz iz krize
HGK i HOK zajednički traže izlaz iz krize (Infopunkt.tv)
Više o

HGK

,

Nadan Vidošević

,

HOK

,

kriza

,

Mato Topić

Predsjednici Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK) Nadan Vidošević i Mato Topić potpisali su danas u prostorijama HGK-a sporazum o međusobnoj dugogodišnjoj suradnji. Vidošević je naglasio da je riječ o dobrom primjeru institucionalne suradnje koja ne postoji samo u svrhu izlaska iz gospodarske krize nego označava i potrebu budućeg stabilnog napretka.

Predsjednik HGK-a je dodao da je potrebno sličnim sporazumima okupiti što šire snage kako bi se premostio manjak kadra. Najavio je da će uskoro potpisati sporazum o suradnji s ministarstvom gospodarstva slično kao što su nedavno potpisali s ministarstvom vanjskih poslova zbog potreba gospodarske diplomacije. Dodao je da promjene neće biti moguće preko noći jer ni kriza nije došla naglo, a hrvatsko je gospodarstvo nekonkurentno u međunarodnim okvirima.

Topić je rekao da će sporazum osnažiti gospodarstvo, ali je podsjetio da je najveći problem siva ekonomija kojoj će se pokušati doskočiti novim zakonom o inspektorijatu.

Sporazum između HGK-a i HOK-a obuhvaća rad na provedbi zajedničkog nastupa na sajmovima, unapređenju sustava strukovne izobrazbe, promociji cjeloživotnog učenja, pripremi i realizaciji projekata financiranih iz predpristupnih fondova EU te drugih projekata koji su bitni za podizanje konkurentnosti, rekao je Topić.

27.09.2010. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh