« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
STANJE SE STABILIZIRA

Hrvatske vode: Ne očekujemo daljnji porast vodostaja

Vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu i rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici dosegnuli su svoj maksimum danas u 12 sati i od tada su u opadanju.

Sava u Zagrebu
Sava u Zagrebu (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

poplave

,

vodni val

,

Sava

,

BlackBerry OS 7

U Hrvatskim vodama ne očekujemo značajnije poraste vodostaja rijeke Save i njezinih pritoka, pa prema tome ni opasnosti od poplava, izjavio je zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Zoran Čavlović.

Vrh vodenog vala Save koji je jučer ujutro u pet sati iz Slovenije ušao u Hrvatsku prošao je kroz Dubrovčak danas u 11 sati i iznosio je 671 centimetar. Vodostaji rijeke Save nizvodno od Dubrovčaka su u blagom porastu. Očekuje se da vrh vodenog vala sutra ujutro prođe kroz Jasenovac i dosegne razinu oko 760 centimetara. Uvedene su redovne mjere obrane od poplava za dionice mjerodavnih vodomjera Prevlaka, Dubrovčak, Trebež retencija i Jasenovac.

Izvanredne mjere obrane od poplava i dalje su na snazi za retenciju Lonjsko polje vezano za vodostaj crpne stanice Šašna Greda. Vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu i rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici dosegnuli su svoj maksimum danas u 12 sati i od tada su u opadanju. Maksimalni vodostaj Kupe u Karlovcu iznosio je 438 centimetara, a Une 278 centimetara.

Zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Tomislav Novosel ocijenio je kako se u naredna tri dana ne očekuju značajnije količine oborina što će pogodovati daljnjoj stabilizaciji i podanju vodostaja rijeke Save i svih njezinih pritoka. (hina/metro-portal)

27.09.2010. 15:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh