« Putovanja
objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana
PUTOVANJA

Putovat će se sljedeće godine, a najviše Britanci

Europljani su odlučni nastaviti putovati u 2023., no zbog rasta troškova ključne u odabiru odredišta za odmore bit će im dobre ponude i vlastiti proračuni, a najviše će putovati po Europi

Putovat će se, definitivno...
Putovat će se, definitivno... (Arhiva)
Više o

Velika Britanija

,

top putovanja

Prva godišnja studija "Portret europskih putnika" provedena je u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu izradila i objavila analitičko-istraživačka kuća za ugostiteljstvo, putovanja i turizam MMGY Travel Intelligence, koja redovito izrađuje studije tipa portreti putnika (američkih i drugih) te druge.

Portret europskih putnika je, kako ističu iz te kuće, potpuno nova studija, koja daje uvid u namjere putovanja, sklonosti, prioritete i navike europskog tržišta putovanja u idućih 12 mjeseci.

Glavnim motivom za putovanjima u inozemstvo anketirani su Europljani označili želju za stjecanjem iskustva drugih kultura, a unatoč pritisku porasta troškova života mnogi su rekli da se putovanja neće odreći.

Kod Britanaca je jedan od važnijih motiva za putovanjima želja za bijegom i isključivanjem iz svakodnevice.

Planiraju u prosjeku 2,5 međunarodna putovanja u idućih 12 mjeseci te očekuju da će ukupno potrošiti više od 4.900 dolara na prekogranične odmore.

To je nešto više od prosjeka kojeg su iskazali anketirani Europljani ukupno, koji u prosjeku u 2023. godine namjeravaju otići na 2,3 međunarodna odmora te pritom potrošiti u prosjeku nešto više od 3.900 dolara, što je, kako napominju istraživači, za oko jedan posto više od prijavljenog prosječnog godišnjeg iznosa koji su trošili prije pandemije.

Osim u Europu, koja je najpopularniji izbor za putovanja u iduće tri godine, Europljani iz analiziranih zemalja u istraživanju su još naveli redom SAD, Karibe i Kanadu kao popularna odredišta.


21.11.2022. 16:02:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.11.2022. 17:26
    doro im je kad mogu haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh