« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Putin se vraća natrag u Kremlj?

Već iduće godine mogao bi se na račun izmjene izbornog zakona vratiti 'stari predsjednik'

Vladimira Putina ionako proglašavaju vladarem iz sjene Dimitrija Medvedeva
Vladimira Putina ionako proglašavaju vladarem iz sjene Dimitrija Medvedeva (Corbis)
Više o

Kremlj

,

Dmitrij Medvedev

,

Vladimir Putin

,

ruski predsjednik

,

ruski izbori

Prijedlog ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva da se predsjednički mandat produži s četiri na šest godina smišljen je za organiziranje povratka Vladimira Putina u Kremlj već 2009. godine, piše u četvrtak ruski dnevnik Vedomosti, citirajući izvore u Kremlju.

Objava Medvedeva od srijede, prigodom njegova prvog govora naciji, navodno je plan za organiziranje povratka sadašnjeg premijera na vrh države.

"Plan uključuje izbor nasljednika koji bi uveo ustavne promjene i nepopularne društvene reforme kako bi se Putin mogao vratiti u Kremlj na duže vrijeme", tvrdi poslovni dnevnik Vedomosti, pozivajući se na neimenovane izvore.

"Medvedev bi mogao podnijeti ostavku uz objašnjenje da se zbog promjena u Ustavu izbori mogu održati 2009.", nastavlja autor članka koji pripisuje autorstvo te strategije Putinovu savjetniku Vladislavu Surokovu.

"Putinova izborna kampanja već je u grubo počela", primijetio je jedan od izvora Vedomostija, predviđajući da će ruski premijer održati govor s jakim izbornim naglaskom 20. studenoga na kongresu svoje stranke Ujedinjena Rusija. (hina/metro-portal)

06.11.2008. 11:31:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh