« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Crkva spremna za crnog Papu

Fotografija vijesti
Više o

Vatikan

,

rasizam

,

pobjeda Obame

,

Wilton Daniel Gregory

,

crni Papa

Katolička crkva, po uzoru na Sjedinjene Države koje su izabrale prvog crnog predsjednika, danas je spremna za crnog Papu, ocijenio je bivši predsjednik Američke biskupske konferencije Wilton Daniel Gregory, piše u četvrtak talijanski dnevnik La Stampa.

Izbor Baracka Obame "velik je korak za čovječanstvo, znak da su u Sjedinjenim Državama prevladani problem diskriminacije i pitanje rase", rekao je msgr. Gregory, prvi crnac koji je bio na čelu Američke biskupske konferencije.

"Ako je Obama u Bijeloj kući poput prvog čovjeka na Mjesecu, zacijelo se isto može dogoditi i s nasljednikom sv. Petra", rekao je.

Msgr. Gregory, koji drži da je i crkva "također izvela zadivljujuće pomake", ukazao je da Rimska kurija postaje sve više "međunarodna i kozmopolitska".

Birati crnog papu, a napose papu iz Afrike "svakako je moguće, zahvaljujući mudrosti kardinala, a to bi se moglo dogoditi na idućoj konklavi" (nakon smrti sadašnjeg pape Benedikta XVI). ocijeno je msgr. Gregory.

Wilton Daniel Gregory (60), dolazi iz Chicaga, a 2001. bio je izabran za predsjednika Američke biskupske konferencije, a od 2004. je nadbiskup Atlante. (hina/metro-portal)

Nostradamus o crnom papi!

06.11.2008. 15:54:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh