« Svijet
objavljeno prije 10 godina
RIJEČI ...

Putin poziva na zaustavljanje krvoprolića u Ukrajini

Vladimir Putin pozvao je u petak, u telefonskom razgovoru s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, na prekid krvoprolića u Ukrajini

Putin puno priča, no na terenu ...
Putin puno priča, no na terenu ... (Arhiva)
Više o

Vladimir Putin

,

Francois Hollande

,

Ukrajina

,

ukrajinska kriza

Vladimir Putin u petak je razgovarao s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, a telefonski razgovor, za koji Kremlj kaže da ga je predložila francuska strana, dogodio se uoči planiranog susreta dvojice predsjednika 5. lipnja u Parizu, što će biti prvi Putinov susret s nekim zapadnim čelnikom od pripojenja Krima Rusiji.

"Putin je napomenuo da vlasti u Kijevu moraju odmah zaustaviti nasilje i krvoproliće i pokrenuti izravne razgovore s predstavnicima jugoistočnih regija", stoji u priopćenju Kremlja.

Potvrđeno je da će Putin biti na 70. obljetnici iskrcavanja u Normandiji u Drugom svjetskom ratu, zajedno s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, američkim predsjednikom Barackom Obamom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Iako je Putin od izbijanja ukrajinske krize povremeno telefonski razgovarao s predsjednicima država i vlada, njegov posljednji susret uživo s nekim zapadnim čelnikom bio je u veljači na Olimpijskim igrama u Sočiju.

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u petak je potvrdio da traje povlačenje oko dvije trećine ruskih vojnika s ukrajinske granice. To je puno veća od ranijih NATO-ovih procjena o razmjerima ruskog povlačenja.

31.05.2014. 08:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh