« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BEZ PANIKE

Putin: Nema straha od globalne nuklearne katastrofe

"Naša je spoznaja, na temelju podataka koje imamo, da nema globalne prijetnje", rekao je ruski premijer aludirajući na prijetnje koje stižu iz katastrofom pogođenog Japana

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)
Više o

Japan

,

Vladimir Putin

,

nuklearna katastrofa

,

reaktor

,

potres tsunami

Ruski premijer Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da prijetnja globalnom nuklearnom katastrofom, a zbog problema s nuklearkama u Japanu, nije velika, javljaju agencije, prenosi Hina. Po Putinovim riječima, ruski stručnjaci vjeruju da su mali izgledi da stradali reaktor eksplodira i da radioaktivna prašina ode u atmosferu.

"Naši stručnjaci misle da do nuklearne eksplozije koja bi vodila do uništenja reaktora neće doći", reka je Putin novinarima u sibirskome gradu Tomsku. Dodao je kako je o stanju razgovarao s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom i japanskim premijerom Naotom Kanom, piše France Presse. "Ponavljam, naša je spoznaja, na temelju podataka koje imamo, da nema globalne prijetnje", rekao je. "Svejedno, nastavljamo pozorno motriti stanje".

Razina radijacije na ruskom dalekom istoku zasad je u normalnim granicama, objavljeno je s lokalnih nadzornih postaja, a Putin je rekao kako ne vidi prijetnju za ruski teritorij te kako Rusija neće promijeniti ambiciozan plan gradnje desetaka nuklearki u idućim desetljećima. Ruski premijer Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da su rezultati regionalnih izbora više nego zadovoljavajući za njegovu vladajuću stranku, javlja Reuters.

Putinova Ujedinjena Rusija potukla je ju nedjelju konkurenciju u 12 regionalnih skupština, objavilo je središnje izborno povjerenstvo. "U vezi s upravo održanim izborima, mislim da su više nego povoljni za Ujedinjenu Rusiju", rekao je Putin u Tomsku. "Kao prvo, Ujedinjena rusija pobijedila je u svim regijama", rekao je. i dodao kako ti rezultati pokazuju "povjerenje Rusa u vlasti". Oporba tvrdi da su i kampanja i izbori bili obilježeni kršenjem pravila, a Ujedinjena Rusija te optužbe odbacuje.

14.03.2011. 17:09:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh