« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Putin dobio ulicu u Groznom

Zanimljivo je da tko najviše razori neku zemlju dobije glavnu ulicu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (REUTERS)
Više o

Vladimir Putin

,

Putin ulica Grozni

,

Prospekt Putina

Glavna avenija koja prolazi središtem Groznoga, glavnoga grada ruske republike Čečenije, od nedjelje nosi ime ruskog premijera Vladimira Putina, koji je time "počašćen što je u Čečeniju poslao ruske vojsku da uništi tamošnje separatiste".

Ulica se prije zvala Avenijom pobjede, uobičajenim nazivom iz doba bivšeg Sovjetskog Saveza, a od danas se diči nazivom "Prospekt Putina", odnosno Putinovom avenijom.

Na snimkama emitiranim u programima ruske televizije mogu se vidjeti skupine tinejdžera kako ističu čečensku zeleno, bijelo, crvenu zastavu prolazeći avenijom, duž koje su postavljeni plakati s Putinovim portretima.

"Ovo smo napravili kako bismo odali priznanje izvanrednom doprinosu Vladimira Putina u borbi protiv terorizma, ali i njegovu doprinosu ekonomskoj i socijalnoj obnovi Čečenije", rekao je za Interfax gradonačelnik Groznoga Muslim Kučijev.

Putin je 1999. godine, tada kao ruski predsjednik, u Čečeniju poslao ruske trupe kako bi preuzele kontrolu nad tom regijom od pobunjenika koji su odande protjerali ruske vojne snage u prethodnom ratu. U drugome čečenskom ratu poginulo je na tisuće ljudi. (hina/metro portal)

05.10.2008. 21:29:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh