Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2008. 21:29:25

Putin dobio ulicu u Groznom

Zanimljivo je da tko najviše razori neku zemlju dobije glavnu ulicu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (REUTERS)

Glavna avenija koja prolazi središtem Groznoga, glavnoga grada ruske republike Čečenije, od nedjelje nosi ime ruskog premijera Vladimira Putina, koji je time "počašćen što je u Čečeniju poslao ruske vojsku da uništi tamošnje separatiste".

Ulica se prije zvala Avenijom pobjede, uobičajenim nazivom iz doba bivšeg Sovjetskog Saveza, a od danas se diči nazivom "Prospekt Putina", odnosno Putinovom avenijom.

Na snimkama emitiranim u programima ruske televizije mogu se vidjeti skupine tinejdžera kako ističu čečensku zeleno, bijelo, crvenu zastavu prolazeći avenijom, duž koje su postavljeni plakati s Putinovim portretima.

"Ovo smo napravili kako bismo odali priznanje izvanrednom doprinosu Vladimira Putina u borbi protiv terorizma, ali i njegovu doprinosu ekonomskoj i socijalnoj obnovi Čečenije", rekao je za Interfax gradonačelnik Groznoga Muslim Kučijev.

Putin je 1999. godine, tada kao ruski predsjednik, u Čečeniju poslao ruske trupe kako bi preuzele kontrolu nad tom regijom od pobunjenika koji su odande protjerali ruske vojne snage u prethodnom ratu. U drugome čečenskom ratu poginulo je na tisuće ljudi. (hina/metro portal)

05.10.2008. 21:29:25
http://metro-portal.hr/putin-dobio-ulicu-u-groznom/12247/