« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
bolje se ...

Punije žene češće vode ljubav

Istraživanje potvrdilo staru hrvatsku izreku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

seksualne sklonosti

,

seksualne navike

,

punije žene

Istraživači oregonskog i havajskog sveučilišta pomno su proučili istraživanje iz 2002. godine koje se bavilo seksualnim navikama preko 7.000 žena uključenih u promatranje. Kako su neke studije sugerirale mogućnost da punije žene imaju veći rizik od neželjene trudnoće, bilo je očito da seksualno ponašanje i učestalost seksualnih odnosa imaju puno veze s tim.

Dr. Bliss Kaneshiro s Medicinskog fakulteta Sveučilišta na Havajima postavila je za cilj proučavanje učinka indeksa tjelesne mase, popularnog BMI-ja na seksualne navike. Područja istraživanja bila su seksualna orijentacija, dob pri prvom seksualnom odnosu, broj partnera i učestalost snošaja.

Analiza je pokazala da se punije žene ne razlikuju mnogo u nekim područjima istraživanja od žena normalne težine. Dapače, umjesto da istraživanje potvrdi predrasudu da punije žene nisu toliko seksualno aktivne kao žene normalne težine, dogodilo se upravo suprotno, zaključak je bio da punije ženske osobe imaju više seksualnih odnosa i da je učestalost veća.

Uz to, pokazalo se da 92% punijih žena ima seksualne odnose s muškarcima, dok je kod žena normalne težine brojka niža, 87%. Dr. Kaneshiro ne pokušava objasniti ove zaključke, nego ih smatra neočekivanima.

Preporuka istraživača je da liječnici opće prakse trebaju kvalitetnije pratiti svoje pacijentice punijeg stasa, jer je očito da uzimaju zdravo za gotovo da one nemaju neki seksualni život, što često dovodi do neželjenih trudnoća. (metro-portal)

02.11.2008. 21:07:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh