« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

McCain oduševio na Saturday Night Live

Sjajan humor na vlastiti račun pobrao je simpatije gledatelja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (SNL)
Više o

John McCain

,

Saturday Night Live

Republikanski kandidat za američkog predsjednika John McCain svojim je sinoćnjim nastupom u humorističkom show programu TV mreže NBC "Saturday Night Live", u kojem se nemilice šalio na vlastiti račun, pobrao simpatije američke javnosti, sudeći po nedjeljnim izvješćima u medijima.

U uvodnom skeču SNL-a, McCain se zajedno s komičarkom Tinom Fay kao 'Sarah Palin', obraća američkim biračima rekavši kako nije u mogućnosti to učiniti s 30-minutnim oglasom u udarnom terminu vodećih TV mreža kao demokrat Barack Obama, već preko TV kanala QVC za televizijsku prodaju, gdje ujedno reklamira prigodne proizvode.

Tina Fey je svoju imitaciju Sarah Palin počela s aluzijom na 150.000 dolara Republikanske stranke koje je Palin navodno potrošila za odjeću za kampanju.

"Te su kampanje stvarno skupe", rekla je Fay/Palin, dodirujući rukom rever jakne.

McCain i Palin na QVC-u nude "noževe za svinjetinu", aludirajući na McCainovu borbu u Senatu protiv nenamjenskog trošenja za projekte u izbornim jedinicama zastupnika, tzv. 'pork' (svinjentina).

Palin je prodavala i 'Joe-lutke', poput Action Mana, nazvane 'Joe Sixpack', 'vodoinstalater Joe' i Joe Biden, potpredsjednički kandidat demokrata.

"Ja sam pravi samostalni strijelac - republikanac bez novaca", našalio se McCain. 

Lutka Joe Bidena, poznatog po pričljivosti, može se naviti da govori 45 minuta, što je odlično za tjeranje gostiju, rekao je McCain.

Sarah Palin oglašava i prodaju majice "Palin 2012", uz objašnjenje da se smije nositi tek nakon izbora u utorak, dodajući kako se ona ne misli više vraćati na Aljasku (gdje je guvernerka).

U dijelu SNL-a koji satiričkie obrađuje političke vijesti, McCain izlaže svoje alternativne strategije za svoju izbornu pobjedu, uključujući strategiju "obrnuti samostalni strijelac" - koji radi sve što mu drugi govore i strategiju "dvostruki samostalni strijelac" koji potpuno izgubi glavu i izludi sve druge.

Na pitanje mogu li mu te strategije pomoći da pobijedi na izborima, McCain odgovara "baš i ne".

U QVC skeču pojavljuje i Cindy McCain, pomažući suprugu predstaviti zlatni nakit nazvan "McCain Fine Gold", što je aluzija na zakon o reformi financiranja izbornih kampanja nazvan McCain-Feingold, po predlagačima.

Kultna humoristička emisija NBC-a "Saturday Night Live" proglašena je sigurnom pobjednicom ovogodišnjih izbora, jer su njezini tvorci oštrom političkom satirom komentirali, ali i utjecali, na predizbornu kampanju, ujedno postižući rekordnu gledanost. Barack Obama, Hillary Clinton i drugi kandidati također su se pojavljivali u tom popularnom večernjem programu.(hina/metro-portal)

02.11.2008. 21:38:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh