« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NAGRADE

Pulitzer The New York Timesu i The New Yorkeru

Odbor za dodjelu nagrade je opisao rad novinara koji su razotkrili Weinsteina kao "eksplozivno, utjecajno novinarstvo koje je razotkrilo moćne i bogate seksualne grabežljivce"

Weinstein im donio Pulitzera
Weinstein im donio Pulitzera (Arhiva)
Više o

Harvey Weinstein

,

The New Yorker

,

The New York Times

,

Pulitzerova nagrada

Dnevni list The New York Times i magazin The New Yorker zajednički su u ponedjeljak dobili Pulitzerovu nagradu za izvješćivanje u javnom interesu o hollywoodskom skandalu o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv filmskog producenta Harvey Weinsteina, javio je BBC.

Ta izvješća potaknula su #Me Too pokret protiv seksualnog zlostavljanja u drugim djelatnostima. Odbor za dodjelu nagrade je opisao rad novinara koji su razotkrili Weinsteina kao "eksplozivno, utjecajno novinarstvo koje je razotkrilo moćne i bogate seksualne grabežljivce".

The New York Times je podijelio i drugu nagradu s The Washington Postom za nacionalno izvješćivanje o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu ruskih dužnosnika i kampanje predsjednika Donalda Trumpa 

Pulitzerova nagrada je najprestižnije priznanje u američkom novinarstvu, ustanovio ga je novinski izdavač Joseph Pulitzer, a dodjeljuje ih od 1917. Sveučilište Columbia u New Yorku.

17.04.2018. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh