« Putovanja
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
BRAVO

Pula jedna od top 20 svjetskih destinacija za 2017.

Britanski The Telegraphu članku navodi sve posebitosti 3.000 starog grada koji diše rimskom i habsburškom poviješću te se promovira kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja

Veliko priznanje za Pulu
Veliko priznanje za Pulu (Arhiva)
Više o

Pula

,

top putovanja

,

2017.

,

The Telegraph

,

najpoželjnije destinacije

Poznati međunarodni portal The Telegraph, koji se obraća milijunskom čitateljstvu, prepoznao je Pulu kao jednu od 20 najboljih svjetskih destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2017. godini.

Britanski The Telegraphu članku navodi sve posebitosti 3.000 starog grada koji diše rimskom i habsburškom poviješću te se promovira kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja. Posebnu su pozornost dobili i pulski Svjetleći divovi koji stvaraju novu prelijepu noćnu vizuru grada, a osim toga, čitatelje se upućuje i na bogatu gastronomsko i vinsku ponudu cijele Istre.

Britanski portal, također, svojim čitateljima preporučuje i način na koji je najlakše posjetiti najveći istarski grad, pa tako napominje kako će British Airways započeti svoje letove između londonske zračne luke Heathrow i Pule u srpnju ove godine.

Pulski je turizam protekle godine srušio sve dosadašnje rekorde. U zračnom je prometu po prvi puta u povijesti premašena brojka od 400.000 putnika, a svjedočimo i velikom povećanju noćenja od čak 11 posto. Također, ovdje je potrebno istaknuti i sveukupno čak 16 posto više dolazaka gostiju iz Europe i cijelog svijeta koji su prepoznali raznolikost turističke ponude Pule, grada s više od 1.000 manifestacija godišnje.

Na Telegraphovoj listi najatraktivnijih turističkih destinacija za posjetiti našli su se još i Čile, Španjolska, Kanada, Indija, Novi Zeland, Danska, San Francisco, New Orleans, Mongolija, Peru, Francuska, Finska, Rusija, Bermudi, Njemačka, Austrija i Zambia.

03.01.2017. 17:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh